Vijesti

Otac Gabriele Amorth : Koristim OVAJ križ na EGZORCIZMIMA jer..“Svećenici, kao i časne sestre, koji prolaze „bitke sa đavlom“, vidljivo je, koliko zrače smirenošću i blagim osmijehom, koji budi ohrabrenje svima koji se susreću s njima. Dok za vrijeme egzorcizma postaju nepokolebljivi i neustrašivi Kristovi ratnici. To je jasno vidljivo kod oca Amortha, jednog od najvećih egzorcista u povijesti Katoličke crkve.

U dokumentarcu „Otac Amorth i sotona“, demoni grotesknim glasovima, užasnim glasovima urlaju, tijelo se propinje, iako ga drže dvoje, troje ljudi, međutim, otac Amorth, hrabro, snažno i u vjeri naređuje „U ime Isusa Krista“. Neustrašivo ubadajući „svetim oružjima“ križem, štolom, posvećenim ulje, posvećenom vodom, molitvom, zazivima svetaca, relikvijama, Gospe i svojom vjerom, „koja je izuzetno bitna za svećenika koji moli obred egzorcizma“, kaže otac Amorth.

Priložiti ćemo u članku kratak video „Egzorcizmi & o. Gabriele Amorth“, u kojem ovaj izuzetan svećenik i egzorcist objašnjava kako moli egzorcizam i, kako se služi svojim „svetim oružjem“. Ujedno vas upozoravamo da su prisutne izrazito teške scene, sa više obreda egzorcizama. Kao i u dokumentarcu „Otac Amorth i sotona“, ovaj video je snimljen bez glumaca, ne radi se o rekonstrukcijama, ovo su STVARNI OBREDI EGZORCIZMA, gdje je jasno vidljiva bitka sa đavlom.

Novinar pita oca Amortha: „Koja su sredstva za obavljanje egzorcizma?“ Otac Amorth odgovara: „Štola, ljubičasta (boja pokore), koristim dugačke štole, jer jedan dio treba biti na ramenima osobe na kojoj se moli egzorcizam. Koristim poseban križ sa medaljicom svetoga Benedikta, u kojemu su upisane riječi protiv Sotone. Koristim blagoslovljenu vodu, kojom blagoslivljam osobu, nad kojom molim egzorcizam. Koristim ulje za novo krštenike, ulje za bolesničko pomazanje.“

Otac Amorth ujedno opisuje kako se demoni ponašaju sa tijelima opsjednutih za vrijeme egzorcizma: „Puno puta se manifestira nasilno. Jednom sam dobio udarac zbog kojeg mi je ruka bila u gipsu mjesec dana. A pljuvanja da i ne spominjemo…“ Novinarka pita: „Jedna osoba može biti opsjednuta od više zloduha?“ Otac Amorth: „Da, općenito, više je zloduha koji posjeduju jednu osobu.“ Novinarka: „Bojite li se?“ Otac Amorth: „NE. Đavao se mene boji.“

Medaljica svetog Benedikta, uistinu donosi brojne blagoslove i, zaštitu onima koji je nose. Portali  Bitno. net opisuju značenje riječi koje su na medaljici . Na prednjoj strani ove medaljice, je sveti Benedikt koji drži križ u desnoj ruci i, „Sveto pravilo“ u lijevoj ruci. Dok se uz njega, na jednoj strani, nalazi razbijena čaša iz koje izlazi zmija otrovnica, na drugoj strani je gavran. Nad njima stoji natpis: „Crux Sancti Patris Benedicti“ (Križ svetog oca Benedikta), dok na rubu medaljice stoji natpis: „Ejus in obitu nostro praesentia muniamus“ (Neka nas u času smrti naše zaštiti njegova prisutnost).


Na stražnjoj strani, medaljice svetog Benedikta, „su upisane riječi protiv Sotone“, koje spominje otac Amorth i, navodi kao glavni razlog zašto upotrebljava križ, sa medaljicom svetog Benedikta, na molitvama egzorcizma. Snažne riječi molitve, na medaljici, protiv napada sotone: „Crux Sacra Sit Mihi Lux“ (Neka mi križ bude svjetlo) i početna slova riječi: „Non Draco Sit Mihi Dux“ (Neka mi zmaj ne bude vođa). Oko samog križa nalazimo početna slova riječi „Crux Sancti Patris Benedicti“ (Križ svetog oca Benedikta). Dok su na obodu utisnuta početna slova dvostiha: „Vade Retro Satana, Nunquam Suade Mihi Vana – Sunt Mala Quae Libas, Ipse Venena Bibas“ (Odlazi Sotono, ne savjetuj me ispraznostima – zlo je što nudiš, sam pij svoj otrov.) Na vrhu samog križa možemo vidjeti utisnute riječi Pax (Mir) ili monogram IHS (Isus).

Oni koji nose ovu medaljicu, uz uvjete da, preporučuju dušu Bogu i, ako se ispovjede i pričeste ili, ako to nije moguće, zazovu sveto ime Isusovo uz skrušeno kajanje, dobivaju POTPUNI OPROST na smrtnomu času. Isto tako, po medaljici svetog Benedikta, možete dobiti potpuni oprost, koje je papa Benedikt XIV., naveo u breveu od 12. ožujka 1742. uz obične uvjete (ispovijed, pričest, molitva na nakane sv. Oca) na blagdane: Božić, Bogojavljanje, Svijećnicu, Uskrs, Spasovo, Duhove, Presveto Trojstvo, Tijelovo, Veliku Gospu, Bezgrješno začeće, Malu Gospu, Sve svete, sv. Benedikta (11.7.) ako barem jednom u tjednu: mole krunicu ili, poučavaju u vjeri ili, posjete bolesnike ili, daju milostinju siromasima ili, dođu na sv. Misu.

Milosti koje se primaju preko medaljice svetog Benedikta su: „Brani nas od vradžbina i drugih đavolskih utjecaja, štiti nas od tlačenja i zavođenja zloduha, pomaže pri obraćenju grešnika, posebno kada se oni sami nalaze u smrtnoj opasnosti, pomaže kao zaštita od kušnji, djeluje djeluje protiv bolesti i otrova, majke pred porodom dobivaju posebnu pomoć za siguran porod, pruža zaštitu u vrijeme bura, oluja i drugih nevolja na zemlji, pomaže u liječenju tjelesnih tegoba.

Medaljicu svetog Benedikta, ne smije se poistovjećivati s amajlijom ili nekakvim čarobnim predmetom. Poželjno je da se korisiti tako da je: Na lančiću oko vrata, na krunici koju molimo, u džepu ili torbi, u automobilu ili iznad vrata i prozora u stanu, u temeljima kuće, pričvršćena na sredini križa (takav križ je koristio otac Amorth, u više od sto tisuća egzorcizama).

Ne samo zbog egzorcističkih moći, medaljica svetog Benedikta i Kristovo tijelo na križu, nosi naziv „Križ svete smrti“, međutim, ovaj naziv i, snažna zaštita koja vas prati, proizlazi i iz same smrti svetog Benedikta. Njegovo slabo tijelo pridržavala su dvojica njegovih učenika, sveti Benedikt se uspravio s rukama uzdignutim prema nebu i, u tom položaju, duboke poniznosti i molitve predao je svoj duh.


Milosrdni Isuse, od srca Ti zahvaljujem što nam šalješ svećenike i časne sestre. Hvala Ti što si nam poslao svetog Ivana Pavla II., Gabriela Amortha, papu emeritusa Benedikta XVI Draga braćo i sestre u Kristu, potičem vas na molitvu za svećenike, časne sestre, biskupe, kardinale i papu Franju! Dragi naši svećenici i časne sestre, hvala vam što ste se odazvali pozivu Isusa Krista, Sina Boga živoga!

ISUSE, UZDAM SE U TEBE! Marijo Pomoćnice kršćana, moli za nas!
Sveti Mihovile, u ime Božje Ljubavi, moli za nas! Sveti Josipe, u ime Božje Ljubavi, moli za nas! Sveti Antune Padovanski, u ime Božje Ljubavi, moli za nas! Sveti Franjo Asiški, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveta Faustino Kowalska, u ime Božje Ljubavi, moli za nas! Sveta Katarino Sijenska, u ime Božje Ljubavi, moli za nas! Sveta Bernardice, u ime Božje Ljubavi, moli za nas! Sveti Ivane Pavle II., u ime Božje Ljubavi, moli za nas! Sveti Bazilije Veliki, u ime Božje Ljubavi, moli za nas! Sveti Pio V., u ime Božje Ljubavi, moli za nas! Sveti Leopolde Mandiću, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!


Tekst pripremio: Brat Ivan

Priliko preuzimanja tekstova potrebno  je linkom potpisati naš portal: htpps://rastimo-u-uvjeri.com
Bog vas Blagoslovio i čuvao.

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Kardinal Muller izjavio je na konferenciji vezano za cjelokupnu situaciju…