Osnovne molitve

Admin

Znak svetog križa

U ime + Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

 

Zdravo Marijo, milosti puna, / Gospodin s tobom, / blagoslovljena ti među ženama / i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus.

Sveta Marijo, Majko Božja, / moli za nas grješnike / sada i na času smrti naše. Amen.


 

Apostolsko vjerovanje

Vjerujem u Boga, Oca svemogućega, / Stvoritelja neba i zemlje. / I u Isusa Krista, Sina njegova jedinoga, Gospodina našega / koji je začet po Duhu Svetom, / rođen od Marije djevice, / mučen pod Poncijem Pilatom, / raspet, umro i pokopan; sašao nad pakao, / treći dan uskrsnuo od mrtvih, / uzašao na nebesa, / sjedi o desnu Boga Oca svemogućega; / odonud će doći suditi žive i mrtve. / Vjerujem u Duha Svetoga, / svetu Crkvu katoličku, / općinstvo svetih, / oproštenje grijeha, / uskrsnuće tijela, / život vječni. Amen.

 

 

Očenaš

Oče naš, koji jesi na nebesima, / sveti se ime tvoje, / dođi kraljevstvo tvoje, / budi volja tvoja / kako na nebu tako i na zemlji.
Kruh naš svagdanji daj nam danas. / I otpusti nam duge naše / kako i mi otpuštamo dužnicima našim. / I ne uvedi nas u napast, / nego izbavi nas od zla. Amen.

 

Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu. / Kako bijaše na početku, / tako i sada i vazda / i u vijeke vjekova. Amen

Anđeo Gospodnji navijestio Mariji.

I ona je začela po Duhu Svetomu.

Zdravo Marijo…

 

Evo službenice Gospodnje.

Neka mi bude po riječi tvojoj.

Zdravo Marijo…

 

I Riječ je tijelom postala.

I prebivala među nama.

Zdravo Marijo…

 

Moli za nas, sveta Bogorodice.

Da dostojni postanemo obećanja Kristovih.

 

Pomolimo se

Milost svoju, molimo te, Gospodine, ulij u duše naše da mi koji smo poanđelovu navještenju spoznali utjelovljenje Krista, Sina tvoga, po muci njegovoj i križu k slavi uskrsnuća privedeni budemo. Po istom Kristu Gospodinu našemu. Amen.

 

 slika

 

 

Krunica “O Krvi i Vodi

Krunica se moli ovako:

Na prvo zrno:

Milosrdni Isuse, u času Tvoje smrti za nas na križu klanjamo Ti se, slavimo Te i molimo: Obujmi svojim neizmjernim milosrđem čitav svijet, a naročito jadne grešnike i umiruće. Amen.

Na 33 zrna se ponavlja molitva:

O Krvi i Vodo, što potekoste iz Srca Isusova kao izvor Milosrđa za nas, uzdam se u Tebe.

Na zadnje zrno:

Sveta Faustino, moli za nas!

– Ovu je molitvu po Isusovoj želji molila sv. Faustina, a zapisna je u Dnevniku br. 341: „ Stoga želim da se ova slika svečano blagoslovi i javno štuje prve nedjelje poslije Uskrsa, da to upozna svaka duša. Obavi devetnicu za sv. Oca. Ona neka se sastoji od 33 dijela, to znači tako često ponavljati molitvu milosrđa, koju sam te naučio.“ U br. 187. Isus govori:“…Molitva je : O Krvi i Vodo, što potekoste iz Srca isusova kao izvor Milosrđa za nas, uzdam se u Tebe.“

 

 

 

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više