Aktualno

Osječanina Domagoja Stojšića simpatičnog mladića koji prodaje igračke plišane, da bi zaradio za život

OSIJEK – Na desetke je puta podijeljen FB-status Osječanina Domagoja Stojšića, simpatičnog mladića, dobro poznatog svima u gradu na Dravi, koji za majku i sebe zarađuje prodajući plišane igračke po kafićima, restoranima i tržnicama.


Nakon ove teške situacije sa koronom mladić iz Osijeka Domagoj ne odustaje i bori se da bi zaradio za život prodajući plišane igračke koje njegova mama izrađuje  da bi imali za život i da bi dočekali mirno  blagdane koje su pred vratima.

No, nakon što su kafići i restorani nedavno ponovno zatvoreni, Domagojev posao uvelike trpi. Zabrinulo je to mladića, za kojega svi koji ga poznaju imaju samo riječi hvale, no kada je objavio status o tome na svojem profilu na Facebooku, na noge su se digli mnogi ljudi dobra srca želeći mu pomoći. Među njima je i pjevač Mario Roth, koji je u privatnim porukama slao Domagojev broj računa ljudima koji žele pomoći njemu i njegovoj majci. Domagoj, prvotno šokiran kad ga je nazvao poznati pjevač, za Glas Slavonije je rekao:

– Dobio sam i novca, ali moram vam reći da ja sada umjesto kafića obilazim prodavaonice. Nije me još nitko otjerao. Prodaja je slabija nego u kafićima i jedva čekam da se opet otvore kafići, restorani, teretane, pa i Autotržnica. Krećem se među ljudima i ne strahujem od korone, nego samo od kovid-redara iako uredno nosim masku na licu – iskreno nam je rekao Domagoj, koji, kaže, mora biti više uz mamu jer je nedavno pala i teže se ozlijedila. Međutim, kako se jesti mora, kaže nam Domagojeva mama, i ona polako ovih dana s Domagojem hoda ulicama i zajedno prodaju igračke. Prodaja ide nešto sporije, no mušterija ima.

Ne samo što ih kupuju Osječani nego ih preko Facebooka i naručuju iz drugih gradova i mjesta. Međutim, Domagoj nam objašnjava kako nema toliko igračaka da bi ih mogao poslati. Tražila ih je i jedna udruga, i to u većim količinama, pa se Domagojeva obitelj trudi napraviti nove količine i tako priskrbiti novac za lijepe božićne blagdane.

– Pitate me da objavite broj računa, no mi smo skromni i doista to nije potrebno. Živimo od prodaje igračaka i onaj tko nas želi naći, pronaći će nas, po gradu ili kod kuće. Od srca zahvaljujemo svima koji su već kupili naše igračke, jer znamo da danas nikome nije lako i cijenimo svaku kunu – skromno poručuju Stojšići.

Stoga, svi koji želite pomoći, možete se, kako je to Domagoj objavio na Facebooku, uputiti do Vijenca Ivana Česmičkog, nazvati ga na telefonski broj objavljen na njegovu Facebook profilu ili jednostavno obići gornjogradsku tržnicu. Ondje ćete ga često zeteći, vedrog i optimističnog. Domagojeva je vedrina zarazna, zastanite, kupite igračku i darujte ju nekome – u tom su lancu sreće svi na dobitku. M. Mihelić glas Slavonije.


Autor: Rastimo u vjeri
(Visited 61 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Potreban je zajednički napor kako bi se osobe s invaliditetom…