Kultura

Osijek: grad s dušom u kojem ćete se uvijek ugodno osjećati ( Video)

Tu su se školovali nobelovci – Lavoslav Ružička i Vladimir Prelog, tu je i treće sveučilište u Hrvatskoj, a iz Osijeka je potekao i jedan od najpoznatijih Hrvata u svijetu i ponajbolji hrvatski nogometaš svih vremena Davor Šuker.

To je Osijek, najveći grad istočne Hrvatske, grad s dušom, grad u kojem ćete se ugodno osjećati. Grad u kojem za lijepa vremena možete bosi protrčati kroz fontanu na središnjem trgu, s kojeg puca pogled na monumentalnu konkatedralu. Volite kulturu, umjetnost? Sve je to na dohvat ruke, a ni gastronomske ponude ne manjka. I ako vam netko na ulici priđe i kaže “ej, lega”, nemojte se iznenaditi. Lega je prijatelj, kolega, poznanik, ali i potpuni stranac. U Osijeku su svi “lege”. Čak i oni koji jedni za druge misle da nisu.

 

Površinom najveći zoološki vrt u Hrvatskoj osnovan je još 1955. godine. Smješten na lijevoj obali Drave, pruža savršenu lokaciju za odmak od gradske vreve i užurbanosti, gdje ćete naći 650 jedinki životinja.


Foto : Pogled s glavnog trga na konkatedralu sv. Petra i Pavla) Izvor: https://rastimo-u-vjeri.com/osijek-grad-na-dravi-povijest-video/

(Visited 162 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Živimo u vremenu koje je vrlo užurbano i koje traži…