Propovijedi

OPROŠTENJE NEBA JE NEOPOZIVO

Svi naši prijestupi zbrisani su odjednom, odneseni kao bujicom, i potpuno uklonjeni od nas tako da im ne postoji ni traga.

Autor: C.H.Spurgeon:


Svi su nestali! O, vjernici, razmislite o tome, jer svi nije mala stvar: grijesi protiv svetog Boga, grijesi protiv ljubljenog Sina, grijesi protiv evanđelja kao i protiv zakona, grijesi protiv čovjeka kao i protiv Boga, grijesi tijela kao i grijesi uma, grijesi brojni kao pijesak na obali morskoj i veliki kao samo more, svi su oni, svi, uklonjeni od nas koliko je istok udaljen od zapada.

 

Sve zlo odvaljano je u jednu veliku masu i položeno na Isusa i on je, ponijevši sve to, svršio sa svime time jednom zauvijek. Kad nam je oprostio, oprostio nam je čitav dug. Nije uzeo račun i rekao: “Precrtavam ovu i onu stavku”, nego je olovka prešla preko svih njih – plaćeno! Sve je u potpunosti isplaćeno. Isus je uzeo zadužnicu protiv nas i pribio je na svoj križ da pred čitavim svemirom pokaže kako je njezina snaga osude zauvijek prestala. U njemu imamo potpuno oproštenje.

I ne zaboravimo da je to oproštenje koje nam je Bog dao u Kristu vječno. On nikada neće prekapati po našim prošlim prijestupima i još jednom nam ih pripisivati. Neće nas naći u zli dan i reći: “Imao sam veliko strpljenje s tobom, ali sad ću se pozabaviti s tobom u vezi s tvojim grijesima.” Daleko od toga; onaj koji vjeruje u Isusa ima vječni život i nikakve mu sad nema osude.

Oproštenje neba je neopozivo. “Neopozovljivi su Božji darovi i poziv.” On nikada ne opoziva što je dao ili oprostio. Što je učinjeno, učinjeno je zauvijek. Jahve oprašta i ove rečenice čvrsto stoje zauvijek: “Sad, dakle, nema više nikakve osude onima koji su u Kristu Isusu … Tko će podići tužbu protiv izabranika Božjih? Bog koji ih opravdava? Tko će ih osuditi?” Neka je blagoslovljen Bog za vječno oproštenje!

(Visited 32 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
„Kad bi kršćani poznavali moć Krunice, došao bi mi kraj“…