Propovijedi

OPROŠTENJE NEBA JE NEOPOZIVO

Svi naši prijestupi zbrisani su odjednom, odneseni kao bujicom, i potpuno uklonjeni od nas tako da im ne postoji ni traga.

Autor: C.H.Spurgeon:


Svi su nestali! O, vjernici, razmislite o tome, jer svi nije mala stvar: grijesi protiv svetog Boga, grijesi protiv ljubljenog Sina, grijesi protiv evanđelja kao i protiv zakona, grijesi protiv čovjeka kao i protiv Boga, grijesi tijela kao i grijesi uma, grijesi brojni kao pijesak na obali morskoj i veliki kao samo more, svi su oni, svi, uklonjeni od nas koliko je istok udaljen od zapada.

 

Sve zlo odvaljano je u jednu veliku masu i položeno na Isusa i on je, ponijevši sve to, svršio sa svime time jednom zauvijek. Kad nam je oprostio, oprostio nam je čitav dug. Nije uzeo račun i rekao: “Precrtavam ovu i onu stavku”, nego je olovka prešla preko svih njih – plaćeno! Sve je u potpunosti isplaćeno. Isus je uzeo zadužnicu protiv nas i pribio je na svoj križ da pred čitavim svemirom pokaže kako je njezina snaga osude zauvijek prestala. U njemu imamo potpuno oproštenje.

I ne zaboravimo da je to oproštenje koje nam je Bog dao u Kristu vječno. On nikada neće prekapati po našim prošlim prijestupima i još jednom nam ih pripisivati. Neće nas naći u zli dan i reći: “Imao sam veliko strpljenje s tobom, ali sad ću se pozabaviti s tobom u vezi s tvojim grijesima.” Daleko od toga; onaj koji vjeruje u Isusa ima vječni život i nikakve mu sad nema osude.

Oproštenje neba je neopozivo. “Neopozovljivi su Božji darovi i poziv.” On nikada ne opoziva što je dao ili oprostio. Što je učinjeno, učinjeno je zauvijek. Jahve oprašta i ove rečenice čvrsto stoje zauvijek: “Sad, dakle, nema više nikakve osude onima koji su u Kristu Isusu … Tko će podići tužbu protiv izabranika Božjih? Bog koji ih opravdava? Tko će ih osuditi?” Neka je blagoslovljen Bog za vječno oproštenje!

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
„Kad bi kršćani poznavali moć Krunice, došao bi mi kraj“…