OPREZ KRŠĆANI: Ovakve žene nikada ne smijete izabrati za brak!

Želite li brak u miru i Božjem blagoslovu? Pročitajte ove savjete!

 Kršćanski savjetnik i autor J. Lee Grady, koji već godinama savjetuje muškarce i žene prije ulaska u brak, u svom članku 8 žena koje krćani ne bi trebali oženiti, otkriva koje tipove žena muškarci trebaju izbjegavati:


1. Nevjernica:
 Kršćani se ne bi trebali ženiti nevjernicama. Druga Korinćanima kaže: ”Ne budite s nevjernicima pod jednim te istim jarmom; što ima pravednost s bezakonjem? Što li je zajedničko svjetlu i tmini?” Nakon što ste se odlučili slijediti Krista, druga najvažnija odluka u vašem životu je za koga ćete se oženiti.

2. Materijalistica: Osim ako ne želite živjeti u dugu cijelog života, ne ženite djevojku koja u svom Gucci novčaniku drži osam kreditnih kartica.

3. Diva: Dive misle kako se cijeli svijet okreće oko njih, i ne razmišljaju uopće hoće li ikoga povrijediti kako bi dokazale da su uvijek u pravu.

4. Dalila: Sjetite se Samsona? Poput Dalile, sve djevojke koje nisu predale svoju seksualnost Bogu oslijepit će vas vojim šarmom, slomiti vam srce i oduzeti vam pomazanje.
5. Svadljivica: Ako osoba s kojom se viđaš ima problema s ljutnjom i nepraštanjem, vaš zajednički život bit će sastavljen od prepiranja, lupanja vrata i beskrajnih drama.

6. Kontrolorka: Brak je 50/50 partnerstvo, i jedini način na koji funkcionira je onaj kada muž i žena prakticiraju svoju odanost u skladu s Efežanima 5,21: ”Pokoravajte se jedan drugom iz poštovanja prema Kristu”

7. Mamina djevojčica: Normalno je da će vaša žena u početku zvati svoju mamu kad želi savjet i podršku. Ali nije nomralno kada s mamom pet puta dnevno razgovara o svakom detalju iz braka, uključujući i seksualni život.

8. Ovisnica: Mnogi se i danas bore s različitim vrstama ovisnosti – o alkoholu, drogi, lijekovima na recept i pornografiji… Isus može u potpunosti osloboditi ljude od svih tih navika. Ne bi se trebao oženiti prije nego Isus ne otpočne svoje djelo iscjeljenja u takvoj osobi.

Najbolja stvar u vezi izabiranja prave žene je savjet koji se nalazi u Izrekama 31,30: ”Lažna je ljupkost, tašta je ljepota; žena sa strahom Gospodnjim zaslužuje hvalu”.

 

 izvor: dnevno.hr
 

8,730 total views, 4 views today

Facebook Comments

Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: