Duhovnost

OPRAŠTANJE

U vremenu kojem se nalazimo danas nisu laka i teška su, pa čak i posljednja vremena za svakoga vjernika u svijetu, zato smo pozvani biti primjer jednim drugim kršćanima i pokazati im pravi put koji treba da se ide. Sa takvim slučajevima svi smo se jednom našli u toj životnoj situaciji. Koliko smo puta oprostili toj osobi koja nas je uvrijedili,dali smo se ispričali?


No, to je vrlo teška dužnost, jer je u tome pitanju teško biti otvoren i iskren, a još je teže odrediti što čovjek zapravo vjeruje, koliko vjeruje i vjeruje li uopće. Toliko magle i nejasnoće ima između onoga što mislimo da vjerujemo i onoga što doista vjerujemo.

Dobar znak kako prepoznati lažne vjernike među nama jest taj što gotovo nikad ne dijele evanđelje, ako ga uopće poznaju. Neprestano se bave dokazivanjem i nametanjem određene doktrine.

A ako i dijele evanđelje, to bude izvrnuti evanđelje. Najčešće počivaju na jednoj doktrini i nastoje ju progurati u sve pore kršćanstva kao temelj naše vjere. Ne sagledavaju Božju Riječ u cjelini, već izvlače stihove iz konteksta i na njima izgrađuju dogme. Na tim dogmama temelje i tumače sve ostalo napisano u Božjoj Riječi.

Kao što Pavao kaže, takvi uvijek uče, a nikada ne mogu doći do spoznaje istine; pokvareni su, neprokušani u vjeri, suprotstavljaju se istini; ne napreduju, već njihovo bezumlje postaje svima očito. Jedna hereza neminovno vodi u drugu. Stoga, takvi napreduju u herezama, zavode druge i sami bivaju zavedeni.

„A ti ostani u onome što si naučio i u što si uvjeren, znajući od koga si naučio i da od djetinjstva znaš Sveta pisma koja te mogu učiniti mudrim za spasenje po vjeri koja je u Kristu Isusu. Svako je Pismo OD BOGA NADAHNUTO I KORISNO za poučavanje, za prijekor, za popravljanje, za odgajanje u pravednosti, da čovjek Božji bude potpun, opremljen za svako dobro djelo“

(2. Timoteju 3,14-17).

Dobro pripazite na one koji nisu u stanju stvari nazivati pravim imenom, a to znači grijeh jasno i glasno nazvati grijehom. Čuvajte se onih koji od zla prave dobro, a od dobra zlo, sve po potrebi, kako bi u određenoj situaciji mogli manipulirati određenim ljudima. Takvi će često optužiti iskrene vjernike, a pravdati opake i zle.

Nažalost takvi je slučajeva sve više, poznajem jednu osobu koja je surađivao sa stranicom i pisao članke. Kad je otišao van zemlje javio se nakon nekog vremena i počeo biti ovisan od broj posjetitelja na portalu,i optuživati” kako imaš slap broj posjetitelja”  i bio je grub itd.

 Tu možete zapaziti kako polako odlazi od pravog puta, i onda taj čovjek spominje Gospodina da je on radio za njega. Gospodin nas tako ne ući, nego nas poziva da idemo dalje, da radimo i dovodimo ljude na pravi put i da ne udaljujem od sebe braću i sestre, nego da ih tješimo i ohrabrimo pa čak i da se ispričamo za svoje pogreške.

Čuli ste kad Isus kaže: „Ako li ne oprostite ljudima prijestupe njihove, ni Otac vaš neće oprostiti prijestupe vaše.“

.Po tome možete primijetiti kako se čovjek polako udaljuje od pravog puta i vjera postaje mlaka.umjesto da se tješimo i jedne druge ohrabrujemo mi se s nepotrebnima stvarima bavimo pa i na ljutimo tako se ode od vjere koju trebamo sadžati.

Jao onima koji zlo dobrom nazivaju, a dobro zlom; koji od tame svjetlost prave, a od svjetlosti tamu; koji od gorkoga prave slatko, a od slatkoga gorko! Jao onima koji su mudri u svojim očima i razumni sami pred sobom!… Jao onima koji za mito pravdaju opakoga, a pravednika lišavaju pravednosti!“ (Izaija 5,20-23).

„Tako i vi izvana ljudima izgledate pravedni, a iznutra ste puni licemjerja i bezakonja“ (Matej 23,28).

„Ispovijedaju da znaju Boga, ali ga djelima niječu — gnusni su i neposlušni i za svako dobro djelo neprikladni“ (Titu 1,16).

U stanju su jedan dan nekoga prozvati heretikom, a već drugi dan pravdati njegove postupke. Znamo dobro da je to upravo sotonski rad – da donosi istinu i laž u kombinaciji, pa izvlači po potrebi i zbunjuje vjerne.

„Nekog drugog [evanđelja] i nema, ima samo nekih koji vas ZBUNJUJU I HOĆE IZVRNUTI EVANĐELJE Kristovo“ (Galaćanima 1,7).

„A bilo je u puku i lažnih proroka, kao što će i među vama biti lažnih učitelja koji će prokrijumčariti POGUBNA KRIVOVJERJA, nijekati Gospodara koji ih otkupi i navući na se brzu propast. I mnogi će poći njihovim pogubnim putovima. Zbog njih će se pogrđivati put istine“ (2. Petrova 2,1-2).

Jedan dan će vas braniti, a već drugi će vas optužiti i pravdati da na to imaju pravo jer su vas ranije u nekoj situaciji branili. To je tipična manipulacija. Prvo pomognu žrtvi – da joj poslije mogu predbacivati i s njom manipulirati. Ne dozvolite da vas ovi lukavci i manipulatori vode u zablude.

„Da više ne budemo djetinjasti, bacani valovima i gonjeni uokolo svakim vjetrom nauka, u kockanju ljudskom, u lukavstvu koje vodi k zabludi“ (Efežanima 4,14).

„Ali se odrekosmo sramotnih skrivenih djela; ne hodimo u lukavstvu niti izvrćemo riječ Božju, nego se objavljivanjem istine preporučujemo svakoj savjesti ljudskoj pred Bogom“ (2. Korinćanima 4,2).

Zapravo, naš je dug prema Bogu beskonačan, jer je Isus umro za nas. Na ljudskoj razini, dvije strane mogu postići dogovor i podmiriti dugove, ali bez Krista nikakva količina novca ili djela nikada ne bi mogla platiti naš osobni grešni dug. Kako onda ne možemo oprostiti drugima njihove dugove ili grijehe za mjerljivu količinu uvreda, kad su nama oprošteni neizmjerni grijesi koji nas osuđuje na pakao? Mogu otići k bratu i taj se dug može platiti ili oprostiti, i moj brat mi može oprostiti kad ga uvrijedim. Pa zar ne možemo oprostiti drugima nakon što smo prihvatili Božji oprost za beskonačne grijehe koji se ne mogu platiti ni za milijun života?

Zato opraštaj te jednim drugima i krenimo putem pravim da ne izgubimo život vječni koji nam se Gospodin dao
i obećao, na vama je odluka, svako će za sebe polagati račun što je radio, dali je oprostio i kako je živio.
Razmislite o tome; osoba kojoj je oproštenju trebala bi prirodno oprostiti drugima, jer je primila mnogo više oprosta nego što je proslijedila dalje.

Ne opraštanje drugima veoma je ozbiljan grijeh u Božjim očima. Isus je umro za tu osobu! Bog uopće nije zadovoljan kad ne oprostimo drugima, jer nam je oprošteno više nego što uopće možemo znati. zato čuvaj te se je l’ Gospodin ne voli da se s takvima stvarima igramo. Bog vas Blagoslovio i ohrabrio u svemu što činite za njega, Amen.


Autor: Rastimo u vjeri

 

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Veliki požar izbio je u subotu u katedrali u zapadnom…