Ono malo naše ljudskosti i dobrote predano Isusu, može utažiti nečiju žeđ za ljubavlju i smislom!

A Isus im reče: »Koliko kruhova imate?« Oni odgovore: »Sedam, i malo riba.« Nato zapovjedi mnoštvu da posjeda po zemlji, uze sedam kruhova i ribe, zahvali, razlomi i davaše učenicima, a učenici mnoštvu. I jeli su i nasitili se. A od preteklih ulomaka nakupiše sedam punih košarica. (Mt 15, 29-37)

U svakodnevnim susretima s različitim nevoljama kroz koje prolaze nama znane i neznane osobe, čovjek se, ako ima barem malo suosjećajnosti, osjeti malenim i nesposobnim izići u susret svim tim potrebama i konkretno pomoći bližnjima. U tom susretu s ljudima koji na ovaj ili onaj način pate, čovjek osjeti vlastitu nemoć i nedostatnost svega onoga što zna i što posjeduje. Sve mu se to čini kao kapljica u oceanu potreba, kapljica koja ne može zadovoljiti ničiju žeđ.

Apostoli imaju sedam kruhova i dvije ribe, nedovoljno kako bi nahranili silno mnoštvo. Ali Isus upravo od tog njihovog malo čini čudo i hrani gladne, onog i ovog vremena. To je poziv i izazov današnjice i izazov današnjem čovjeku, izazov nama: imati vjeru da ono moje malo i nedostatno, predano Isusu, može biti od koristi ljudima ovoga vremena, i da ono malo moje suosjećajnosti, ljudskosti i dobrote predano Isusu, može utažiti nečiju glad i žeđ za ljubavlju i smislom.

Jer ljubav koja se daje umnaža se.

don Boris Vidović


 1,367 total views,  2 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.