Duhovnost

Nova godina ne započinje prvi siječnja, već kada napustite ova razmišljanja!

Napustite razmišljanje da u svemu trebate biti prvi. Trebate samo ići naprijed, a vaš trud i životne okolnosti odredit će mjesto kamo ćete doći. Prva mjesta nisu uvijek najbolja mjesta, to najčešće pokazuju posljedice koje ona ostavljaju. Život razmješta stvari drugačije nego što mi to činimo.


Zato napustite razmišljanje da vaš život može biti dobar budete li se hranili negativnim mislima, zavišću, lažima, ljubomorom, budete li svoja očekivanja samo polagali u druge, a od sebe ne očekivali ništa.

Napustite razmišljanje da je željeti dovoljno da bi vaš život postao ono što jednoga dana želite biti. Samo napor koji morate proći s djelovanjem i Božjom milošću dovest će vas do rezultata. No da biste to uspjeli morate očistiti svoj mentalni otrov sumnje, straha i samoomalovažavanja. Morate biti svjesni uloge koje imate i stvari koje nitko drugi osim vas ne može i neće učiniti. Morate učiti na svojim pogreškama i shvatiti da zaslužujete bolje od njih.

Napustite razmišljanje da je drugim ljudima lakše nego vama, da su sretniji, da imaju više od vas. Trava je uvijek zelenija u tuđem dvorištu dok je ne počnete njegovati u svome. Zato sve one misli koje vam umanjuju osjećaj vrijednosti eliminirajte i oslonite se na Boga. Pokušajte nešto napraviti, učinite prvi korak, pokrenite svoj život. To ćete uspjeti kada u sebi probudite zahvalnost za sve one stvari koje već imate i koje su na vašem putu, a vi ih nedovoljno cijenite jer ste pogledom usmjereni negdje drugdje.

Napustite razmišljanje da vaši snovi nemaju neku ozbiljnost i težinu i da je bolje od njih odustati. Imaju snagu, samo ih preispitujte u svjetlu Božje volje. Nemojte mjesečariti kroz život zanemarujući odgovornost za stvari i odnose za koje ste odgovorni, teško će biti buđenje kada shvatite gdje je sve pošlo ukrivo. Otkrijte one obrasce  razmišljanja i ponašanja koji onemogućuju istinsku životnu sreću s Bogom i eliminirajte ih. Prigrlite samo ono što je dobro, istinito i lijepo!

Napustite razmišljanje da bez Boga možete imati budućnost. Zamamnost ovoga svijeta brzo splasne, a varljive pobjede se jako brzo pretvore u poraze. Samo kada predate svaki dan svoga života u Božje ruke dobiti ćete od njega najbolji poklon koji ste ikada mogli zamisliti. Samo s Bogom možete reći da ste živjeli i da je vrijedilo sve što ste prošli, samo s Bogom svaki novi dan vašeg života ima smisla koliko god bio težak.


Autor: Mario Žuvela

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Zagazili smo u novu godinu. Međusobno si izmjenjujemo čestitke i…