Nikada briga ne može pomoći da stvari budu drugačije, vjera u Isusa može!

Nikada briga ne može pomoći da se loše stvari ne dogode, vjera u Isusa može.

Briga ti može samo uzeti tvoj mir, sposobnost rasuđivanja, mogućnost uživanja u stvarima koje su dobre. Može ti uzeti lijepe trenutke s osobama koje te vole i poštuju, može ti ukrasti radost s kojom pristupaš životu, a može ti razoriti sve ono što si godinama gradio i u što si cijeloga sebe ulagao. Misliš li da se nakon svega još isplati brinuti za nešto što se nije dogodilo?

Nikada briga ne može pomoći da stvari budu drugačije, vjera u Isusa može. Briga ti može samo zamutiti pogled, zastrašiti tvoje srce da postaneš neodlučan i da se pitaš koje izbore donijeti i među kojim ljudima potražiti zaštitu. Nikada ti briga ne može povećati vjeru u tvoje snove, može samo ojačati tvoje strahove i sumnje da što prije odustaneš od svega i počneš se pitati koliko sve to ima smisla, i da posumnjaš u sve svoje talente i sposobnosti.

Nikada briga ne smije ovladati tvojom emocionalnom sudbinom, jer ćeš se zatvoriti u sebe, udaljiti od svega i počet život gledati kao katastrofu. Ne daj joj da oduzme tvoje vrijeme koje bi proveo okružen ljudima i stvarima koje voliš, da zaposjedne tvoj temperament i da se ljudi s vremenom počnu udaljavati od tebe jer im tvoja prisutnost više ne odgovora. Nemoj da pomuti tvoju zrelost da počneš donositi odluke koje prijete tvom samopoštovanju i tvojim vrijednostima.

Nikada vam briga ne može pomoći dobiti borbu, jer ste u njoj sebe već stavili u stanje gubitnika, osudili na propast. Kada počnete brinuti sjetite se cijelog mora briga koje ste nekoć brinuli, a nikada se nisu dogodile, sve te puste brige su vam ipak napravile veliku štetu, jer su isisale iz vas svu životnu snagu i energiju koju ste mogli usmjeriti u nešto dobro. Umjesto da se usmjerite na brigu, usmjerite se na izvore svoje snage, a to je vjera u Isusa. Samo na taj način izaći ćete iz svih izazova kao pobjednik, shvaćajući da briga nikada nije i neće imati smisla.


Izvor: Mario Žuvela

 4,424 total views,  3 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.