NEVJEROJATNO! Jetra svete Bernardice u savršenom stanju 46 godina nakon smrti!!!

   U mom malom mistu na malom prekrasnom otočiću to lito umrlo je puno svita. Ja sam bio ministrant, htio ne htio, dida je bio jedan od glavnih crkvenih pjevača. Svete Mise, sprovodi i vjenčanja nisu mogla početi bez njega. Sprovodi nisu ugodni, često su neugodni, osobito za djecu.

Tada sam bio dijete i gledao sam tijela pokojnih u kućama, bilo je ljeto, tijela bi već zaudarala kad bi došli sa svećenikom. Sjećam se dok sam stajao u maloj crkvici svetog Andrije i gledao mrtvački sanduk knedla mi je bila u grlu.

   Nakon svete Mise u svetom Andriji pokojnika bi nosili do groba. Bio sam odmah kraj svećenika, sa kadilom ili, bi držao blagoslovljenu vodu. Znatiželjan, povirio bi u grobnicu, iako mi nije bilo ugodno. U grobnici nekad ne bi vidio ni kosti, samo prašina. Vraćamo se u prah iz kojeg smo izašli. Međutim, duša je nešto drugo…za vrijeme sprovoda duša pokojnika već zna svoju sudbinu u vječnosti. Prošla je „onaj razgovor“, najbitniji od svih, sa Stvoriteljem, sa Gospodinom.

   Danas slavimo veliku sveticu, svetu Bernardicu. Mala pastirica u Lourdesu vidjela je Gospođu odjevenu u bijele haljine. Ta Gospođa joj je rekla: „Ja sam Bezgrješno začeće“. Sveta Bernardica nije imala lagan život, tako joj je i Gospođa rekla, „Ne obećajem ti sreću na ovom svijetu“. Umrla je u 35 godini od astme.

   Nakon smrti sveta Bernardica ostavlja znanost bez riječi, znanost je zanijemila kad je grob ove svetice otvoren. Za mene osobno, subjektivno, mogu reći da je to bilo nešto najnevjerojatnije što sam mogao čuti, pročitati i vidjeti. Nakon što sam u djetinjstvu vidio brojne grobove otvorene, za mene su ovi nalazi bili uistinu čudesni. Znam, mnogi će reći da ne trebamo tražiti samo vidljive znakove, osobito kod svete Bernardice, koja je veliki apostol „regrutiran“ od naše drage Majke Marije. Međutim, čudesa ne trebamo zanemariti. Od srca se zahvalimo milosrdnom Gospodinu na čudesima koja nam šalje kao svjetionike u ovom natmurenom svijetu.

   Sveta Bernardica preminula je 16. travnja 1879. s ovim riječima na usnama: “Sveta Marijo, Majko Božja, moli za me, jadnu grješnicu!” Tijelo svete Bernardice bilo je položeno u vlažan grob. Svijet je ostao zapanjen kad je otvoren grob 30 godina od njezine smrti.

   „Ujutro, 22. rujna 1909., mons. Gauthey, biskup Neversa, u pratnji članova Crkvenog suda ušao je u glavnu kapelicu Samostana. Tri svjedoka, uključujući Majku Generalicu Kongregacije, dva liječnika, dva zidara i dva stolara, prije ulaska u kapelicu prisegnuli su na Evanđelje da će iznositi potpunu istinu o onomu o čemu će svjedočiti. Gradonačelnik je također bio prisutan. Svi su se oni uputili u malu kapelicu sv. Josipa.

   Zidari su uklonili zaštitnu ploču koja je zatvarala ‘otvor’. Lijes su podignuli i stavili ga na potpornje u blizini stola prekrivenog posebno vezenim stolnjakom. Stolari su izrezali i uklonili pocinčani lijes, odvili drveni poklopac i tada se pred njima pojavilo Bernardino tijelo – savršeno očuvano! Neke starije sestre koje su trideset godina prije pomagale da se pripremi njezino tijelo i stavi u kovčeg, bile su ganute i nemalo uplašene vidjevši je ponovno ondje, onakvu kakvu su je poznavale. Lice i ruke sv. Bernardice bile su nagnute nalijevo ostavljajući dojam kao da spava, a ne da je mrtva. Taj će položaj zadržati do kraja ovog pregleda i tijekom još dva koja su uslijedila.“

   Ovako stoji u medicinskom izvještaju: „Dvojica prisutnih liječnika izjavili su: ‘Nema nikakvih naznaka o bilo kakvom neugodnom mirisu. Tijelo je bilo odjeveno u redovničke haljine, odjeća je bila vlažna. Lice, ruke i podlaktice bile su otkrivene. Glava, nagnuta ulijevo. Lice, svijetlobijelo. Nos tanak, i poput pergamene… Ruke spuštene na prsima bile su savršeno očuvane, nokti također, dok je isprepletenu krunicu izjela hrđa. Na podlakticama su ostale vidljive vene, kao i nokti na nogama … Na kraju ovog opisa, uz potpise, stoji: ‘Donoseći gore navedeno svjedočenje, sastavili smo ovaj certifikat – dr. Ch. David, kirurg; dr. A. Jordan, liječnik’.“

Video:

   Također, navodimo i izvještaj sa druge ekshumacije: „Pokopana je na vlažnom mjestu: tome svjedoči vlažan habit i izjedena krunica. Dakle, dogodilo se nešto nesvakidašnje. Druga je ekshumacija učinjena 3. travnja 1919. godine, a treća, uz nazočnost svih vlasti i dva liječnika, 18. travnja 1925. Njihova izjava bila je jednaka onoj nakon prvog uvida.

   Kirurg Compte ponovno je očitovao svoje iznenađenje zbog savršeno očuvanog tijela. Tijelo je bilo netaknuto i moglo se, bez ikakvih problema, zbog savršenog stanja kostiju i mišića, podignuti i prenijeti na stol.

   Kasnije je, u članku objavljenom u znanstvenoj reviji, Compte napisao: ‘Ono što me najviše iznenadilo bila je savršena očuvanost kostura, mišića, ligamenata, kože i elastičnost i tonus mišića … i štoviše, savršeno stanje jetre, 46 godina nakon smrti, koja je još uvijek čvrsta i elastična. U tom sam trenutku komentirao kako smatram da je ovu činjenicu teško objasniti zakonima fizike.’“

   Naša draga Majka Marija, nakon što ju je mala Bernardica više puta upitala kako se zove, odgovara ovako: ‘Ja sam Bezgrješno Začeće.’ Neraspadnuto tijelo svete Bernardice čuva se u staklenom lijesu u samostanskoj kapeli u Neversu.

Video:

   Milosrdni Isuse, od srca ti zahvaljujem što nam šalješ svećenike, časne sestre, biskupe, kardinale i Papu Franju.
Draga braćo i sestre u Kristu potičem vas na molitvu za nova zvanja.

ISUSE, UZDAMO SE U TEBE!
Marijo Pomoćnice kršćana, moli za nas!
Sveti Josipe, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Mihovile, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Petre, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Ivane Bosco, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Ljudevite Montfortski, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Dominiče, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Toma Akvinski, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Ignacije Loyola, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Franjo Ksaverski, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Ivane Pavle II., u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Franjo Asiški, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Benedikte, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Ivane od Križa, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Antune Padovanski, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveta Faustino Kowalska, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Padre Pio, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Leopolde Mandiću, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Blaženi Alojzije Stepinac, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Blažena Aleksandrina, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Blažena Ozano Kotorska, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Blaženi Ivane Merz, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Slugo Božji Ante Antiću, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Slugo Božji Petre Barbariću, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!


Tekst pripremio: Brat Ivan

Prilikom preuzimanja tekstova potrebno je linkom potpisati naš portal http://rastimo-u-vjeri.com/ kao izvor.
Hvala na razumijevanju i Bog Vas blagoslovio.

 17,221 total views,  3 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.