Nemoj očajavati što su poteškoće preteške već se raduj što nakon njih više nećeš biti isti

Sve životne poteškoće koje te lome imaju jedan razlog, a taj je da bi te Bog kroz njih ponovno sastavio, ali u jednu mnogo bolju osobu i jednu mnogo snažniju osobnost.

Lome te životne poteškoće da shvatiš kolika je razlika između životne teorije i životne prakse.

Sve te poteškoće su znak da se mičeš, da ne ostaješ na svom mjestu i da svaki novi dan shvaćaš kao novi dar i zadatak od Boga, da budeš jači od onoga što te pokušalo slomiti i pronađeš smisao iza svega toga.

Vjerujući u Boga nosiš njegovu ljepotu u sebi i s tom ljepotom u stanju si prepoznati ljepotu oko sebe, ljepotu svih drugih bića i darova koje ti on pr

Ona ti daje snagu da zaboraviš na ono loše što si prošao i usmjeriš se na ono dobro što te čeka u zajedništvu s Bogom. Zato nemoj očajavati što su poteškoće preteške, već se raduj što nakon njih više nećeš biti isti. Pogledaj na svoj život iz njegove perspektive i sve će ti biti lakše.

Nauči se odmaknuti od situacija koje te nisu vrijedne, koje umanjuju tvoje dostojanstvo, pogrđuju sliku Božjeg djeteta u tebi. Veliki dio poteškoća dolazi kada uđeš u nešto čemu znaš da ne pripadaš i kada se počneš ponašati onako kako se ne osjećaš. Ostani na Božjemu putu i onda kada ti se čini da putuješ sam, znajući da nikada nisi posve sam jer te Bog prati na svakoj stopi tvoga puta i s tobom je kada te svi napuste.

Da bi mogao obući novo ruho koje ti je Bog pripravio moraš prvo svući staro. Da bi mogao postati novi čovjek, moraš prvo sa sebe svući starog čovjeka. Strgni sva ona negativna razmišljanja i navike koje su te vraćale u stari život, a okreni se onome što ti je Bog pripravio. No proces skidanja starog čovjeka je bolan i upravo ti ga omogućavaju sve one poteškoće koje prolaziš. Kada imaš cilj pred sobom sve ti je lakše, pogledaj na Boga i sve će ti biti jasno.

Piše: Mario žuvela

 2,812 total views,  3 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.