Propovijedi

Nemate mira i uznemireni ste ? Jeste li primili mir koji vam Isus daje?

Koliko ste puta bili uznemireni i jednostavno neznatne kako se smiriti u današnjoj vrijeme u kojem se nalazimo u 21. stoljeću, Isus ima rješenje kako vratiti svoj mir.


Isus je rekao: “Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem” (Ivan 14,27). Jeste li primili mir o kojem govori?

U našem se životu mir ponekad temelji jednostavno na našem neznanju. Ali kad se suočimo sa stvarnostima života, pravi je unutarnji mir nemoguć osim ako ga ne primimo od Isusa.

Kad Gospodin govori o miru, On ga stvara, jer su Njegove riječi uvijek ”duh i život” (Ivan 6,63). Jesam li ikad primio ono o čemu Isus govori? ”Mir vam svoj dajem”. Taj mir dolazi kada gledamo u Njegovo lice i potpuno shvaćamo i prihvaćamo Njegovo smireno zadovoljstvo.

Jesi li baš sada opasno uznemiren? Bojiš li se i zbunjen si valovima koje Bog u svojoj suverenosti dopušta da te udaraju? Zar nisi u svojoj vjeri preokrenuo svaki kamen, a ipak nisi našao izvor mira, radosti i utjehe? Čini li ti se život potpuno neplodnim? Pogledaj tada gore i primi smireno zadovoljstvo od Gospodina Isusa.

Odražavajući Njegov mir dokazuješ da si u ispravnom odnosu s Bogom, jer prikazuješ slobodi koja je tvoje misli okrenula k Bogu.

Ako nisi u ispravnom odnosu s Bogom, nikad nećeš okrenuti svoje misli na bilo što drugo osim na sebe. Ako dopustiš da išta sakrije lice Isusa Krista od tebe, ili ćeš se veoma uznemiriti ili ćeš steći lažan osjećaj sigurnosti.

S obzirom na problem koji nas baš sada pritišće, ”uprimo pogled” na Isusa (Hebrejima 12,2). Jesi li primio Njegov mir? Ako jesi, On će ti biti milostiv blagoslov mira koji se u tebi i kroz tebe prikazuje. Ali ako se samo brineš kako ćeš se izvući iz nevolja, uništit ćeš Njegovu učinkovitost u sebi pa zaslužuješ što si dobio.

Uznemirujemo se jer nismo uzimali Njega u obzir. Kad se posavjetujemo s Isusom, prestaje zbunjenost, jer u Njemu nema zbunjenosti.

Položimo sve pred Njega, i kad nas snađu nevolje, tegobe i žalosti, slušajmo što kaže: ”Neka se ne uznemiruje srce vaše.”

Autor: Oswald Chambers / izvor: Novi zivot


Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Duhovna poruka Fra Petar Ljubičić kako danas dovesti ljude prema…