Duhovnost

Neka ti na prvom mjestu bude Bog on je vječan i pravedan

Neka ti svaki dan na prvom mjestu bude Bog i uvijek mu se zahvali  za sve što čini za tebe, Ako ljubiš Boga svim srcem i dušom tvoj je život siguran u njegovim rukama.


Kad živiš kao vječno biće, tvoj Bog nije zdravlje, nije novac, ugled, moć, tvoj Bog je Bog života, ovog sadašnjeg i onog vječnog i zato si spreman čvrsto stajati u nevoljama i kušnjama života i u isto vrijeme kretati se prema nebu, gledajući uvijek u vječnost te znajući da te Bog života pokreće i kada ti je najteže.

Mladi franjevac iz zagrebačke Dubrave, fra Mario Berišić objavio je na svojim društvenim mrežama promišljanje o Božjem postojanju. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti. Izvor: HKM

Rekao je jednom poznati filozof Nietzche: “Bog je mrtav”. Tom rečenicom je htio dati do znanja kako je prosvjetiteljstvo negiralo i uklonilo svaku mogućnost postojanja Boga. Bog je mrtav, često je nesvjesni moto života današnjega čovjeka, koji je zaokupiran “važnijim” stvarima. Iako mnogi ustima ne govore da je Bog mrtav, sami životi kao da to potvrđuju. Danas nam cijela liturgija želi naglasiti dvije stvari:
1. “Bog je Bog živih a ne mrtvih”- svi njemu žive;
2. Mi smo sinovi uskrsnuća- ako je Bog vječan i svemu daje život, onda smo i mi vječni i pozvani da sa njim živimo tu vječnost. Ove dvije stvarnosti tko nema pred očima vjere, živi na način da se iživljava nad trenutnim životom misleći da mu malo vremena preostaje.

Dogodi nam se u životu da zaboravimo na to da je naš Bog živ i da smo mi vječni, pa ulazimo u kompromis i prihvaćamo ponude života i obrasce ponašanja kao da Boga stvarno nema i kao da nije potrebno razmisliti o posljedicama tih pojedinih čina, jer smo zaboravili na vječnost. Isto tako, ako zaista ne vjerujemo da je naš Bog živ, kada nam se pojave neki problemi u životu, neka velika kušnja pa čak i to da se od nas traži život zbog vjere u Boga, mi ćemo pokleknuti pod pritiskom, nećemo biti čvrsti, a to će rezultirati ovim riječima: “Zdravlje je najbitnije. Samo da smo zdravi. Samo da sačuvam život i da me nikakva patnja i bol ne dotakne”.

Ako zaista ne vjerujemo da je naš Bog živ, kada nam se pojave neki problemi u životu, neka velika kušnja pa čak i to da se od nas traži život zbog vjere u Boga, mi ćemo pokleknuti pod pritiskom..

Iza ovih riječi leži ogromna laž, ali nam jasno pokazuje što nam je najbitnije u životu. Kad živiš kao vječno biće, tvoj Bog nije zdravlje, nije novac, ugled, moć, tvoj Bog je Bog života, ovog sadašnjeg i onog vječnog i zato si spreman čvrsto stajati u nevoljama i kušnjama života i u isto vrijeme kretati se prema nebu, gledajući uvijek u vječnost te znajući da te Bog života pokreće i kada ti je najteže.


Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Budi uvijek zahvalni Bogu na svakom daru i poklonu koji…