Molitve

Neka ti jutarnja molitva bude svakog jutra ispunjena Božjom radošću i hrabrost za novi dan


Svakog jutra kad se probudite prije posla preporučujem jutarnju molitvu koja će vam dati hrabrost za novi dan, dan sa Gospodinom je nešto najljepše.

Često će ono što se dogodi ujutro postaviti ton za ostatak dana. Na primjer, ako počnemo mrzovoljno raspoloženi, vjerojatno ćemo taj pristup prenijeti u sve što radimo.

Jutarnja molitva, koja bi se trebala obaviti prije izlaska sunca, jedna je od najvažnijih molitvi koju ne treba propustiti

Čovjek se često nađe u sličnoj situaciji. Često „ustanemo na lijevu nogu”, ili nismo raspoloženi za ljubav i uljudnost. Često ne znamo s ljubavlju vršiti ono što se od nas očekuje. No, u tome ti može pomoći molitva koja će te osposobiti da sve prihvaćaš i sve vršiš iz ljubavi prema Gospodinu Isusu.

Takva molitva može biti prikladna za jutarnje osmišljanje dana, a katkada na sličan način možeš i navečer predati Gospodinu svoje uspjehe i neuspjehe što su ispunjali tvoj dan.

Razgovor s Gospodin  u isto vrijeme znajući da se neće u potpunosti ispuniti dok ne naiđemo na istinsku radost na nebu. Vaša molitva neka bude iskrena i sa zahvalnost i vidje ćete  te mnoge blagoslove u vašem životu.

Zato je važno svaki dan započeti tražeći pomoć koja nam je potrebna od Boga.

Molim se, Bože, da Te upoznam i ljubim,
da se radujem u Tebi.
A ako to ne mogu u potpunosti u ovom životu, mogu
postupno napredovati dok ne dođe do punine.
Neka spoznaja o Tebi raste u meni ovdje,
i tamo [na nebu] bude upotpunjena;
neka Tvoja ljubav raste u meni tu i tamo da bude potpuna,
da ovdje moja radost bude velika u nadi, a ona potpuna u stvarnosti.

Molitvu ili razgovor možete svojim riječima zahvaliti Gospodinu i on će vas Blagosloviti.


Izvor: aleteia.org

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Dragi vjernici, prisutnost djece na svetoj misi dar je našoj…