NEKA ČUDA SVETOG ANTE

Jedna gospođa je jednom željela slušati propovijedi sv.etog Ante, a to joj nije dozvolio njezin opaki muž. Ona ode na gornji kat na prozor i tu je čula propovijed posve jasno, iako je sveti Ante

propovijedao cijeli sat daleko. Kad je to kazala svome mužu i on se svojim ušima o tome osvjedočio, obratio se i rado slušao riječ Božju.

Druga jedna gospođa htjede slušati propovijed svetog Ante i ostavi svoje dijete samo kod kuće. Dijete kao dijete, upadne u kotao pun vruće vode. Kad se vratila kući nađe dijete u vrućoj vodi, gdje se igra. Očito je sam Bog po svome ugodniku očuvao dijete od sigurne smrti.

Opet druga gospođa vrativši se sa svečeve propovijedi nađe mrtvo dijete. Odmah otrči k svecu i zavapi za pomoć. Sveti Ante reče joj Gospodinove riječi iz Evanđelja: “Idi, sin tvoj živi.” I doista nađe kod kuće dijete, kako se sa svojim prijateljima igra.

Iza jedne propovijedi sv. Antuna, tako se raskajao jedan grješnik, te je stao glasno plakati. Ode sv. Anti, da se ispovijedi, ali nije mogao od suza. Kad to vidje svetac, reče mu neka ode, napiše svoje grijehe i njemu ih donese. Čim svetac pogleda napisane grijehe, isčeznuše sva slova. Po tom su i on i grješnik upoznali, da su grijesi oprošteni.

Radi silnog svijeta propovijedao jednom sv. Ante pod vedrim nebom, kad se u čas pojave crni oblaci uz grmljavinu i gromove. Slušatelji su gledali kako da izmaknu oluji, a svetac ih sve zaustavi i reče im, neka se ništa ne boje, jer oni neće pokisnuti. I doista cijela okolina bi natopljena jakom kišom, a na slušatelje ne padne ni kap.

 6,094 total views,  3 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.