Duhovnost

Ne strahuj i ne boj se! Gospodin te drži u rukama i kad nisi svjestan toga.

U današnjem svijetu vrlo lako možemo postati nervozni, preplašeni, želeći pobjeći od svega što nas tišti. Biblija je prepuna primjera ljudi koji su se borili sa svojim ljudskim slabostima, podsjećajući nas da budemo hrabri, puni pouzdanja u Gospodina.

Kršćanin je često u napasti da odgovori: “Oče, ja te ne vidim…” Naš hod zemljom je zamraćen, no Bog nas vidi i to je najvažnije. Bog nas nikad ne ostavlja, ni na trenutak.

Kao kršćani pozvani smo se se pouzdati u Boga u svim trenucima koje nam život nosi da bismo ostali na pravom putu. U nastavku prenosimo priču objavljenju na blogu Duh i duša koja govori upravo o pouzdanju u Boga, i onda kada ga možda ne vidimo ili ne osjećamo njegovu blizinu.

Jedna sretna obitelj živjela je u kući na rubu grada. Jedne je noći u kuhinji izbio požar. Dok se vatra rasplamsavala, roditelji i djeca istrčali su iz kuće.

Iznenada su u paničnom strahu otkrili da nema najmlađeg člana obitelji, petogodišnjeg dječaka. On se, uplašen vatrom i zbunjen gustim dimom popeo na kat.

Što da rade? Otac i majka su se očajnički gledali, dvije su sestre počele vikati. Vratiti se u kuću zahvaćenu vatrom bilo je nemoguće… Vatrogasci još ne bijahu stigli.

Iznenada, gore u potkrovlju, otvori se prozor. Dječak proviri i stade vikati: “Tata! Tata!” Otac priđe i poviče: “Skoči!”

Dječak je pred sobom vidio samo vatru i crni gusti dim, a kad je čuo glas odgovorio je: “Tata, ja te ne vidim…”

“Vidim ja tebe, slobodno skoči!” vikao je otac. Dječak je skočio i začas se, živ i zdrav, našao u snažnom očevu zagrljaju.

Priča ističe pouzdanje koje treba imati naša molitva. Dijete na prozoru kuće koja gori – zar to nije slika kršćanina pred Bogom? Kad se nađe u opasnosti, on može čuti kako mu se Bog obraća: “Pouzdaj se u mene, baci se u moje ruke.”

Kršćanin je često u napasti da odgovori: “Oče, ja te ne vidim…” Naš hod zemljom je zamraćen, no Bog nas vidi i to je najvažnije. Bog nas nikad ne ostavlja, ni na trenutak. On nas drži za ruku i onda kada mi toga nismo svjesni.


Izvor: hkm.hr

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Nađi vremena za ljubav, to je darovana Božja povlastica Nađi…