Ne pokušavajte mijenjati druge osobe.

Ne znate što se nalazi u pozadini njihove priče. Ne znate od kojih su rana sazdani i koliko je jaka bila trauma koja ih je formirala u takav sklop razmišljanja i takav obrazac ponašanja. Vjerujte da bi većina ljudi bila onakva kakvim ih inače očekujete da nisu prošli to što su prošli i da ih je život mazio, a ne udarao svim raspoloživim sredstvima tamo gdje su bili najtanji i najranjiviji.

Ne pokušavajte mijenjati druge osobe. Svaka povreda koju su doživjeli ostavila je u njima jedan trag. Zar želite ići tragovima ožiljaka praveći se da tu ništa nije bilo. Ne ulazite u prostor tuđe rane ako je ne mislite zacijeliti. S druge strane nemojte olako vjerovati da je dovoljno drugome reći „zaboravi prošlost“ i da će nakon toga sve proći. Nehotice možete probuditi samo još one dublje rane i što ste onda učinili?

Ne pokušavajte mijenjati druge osobe. Prihvatite ih takve kakvi jesu. Pokušajte da vi budete najbolji što možete. Kada u želji da promijenite druge ljude zastanete na trenutak, te fokus usredotočite na sebe tada će vam sve biti jasno. Očima svoga srca shvatit ćete koliko je stvari koje na vama ne štimaju i shvatit ćete činjenicu da je nemoguća misija mijenjati na drugome nešto što sami ne možete promijeniti na sebi.

Ne pokušavajte mijenjati druge osobe. Sebe mijenjajte, druge ljubite! Mijenjajući sebe, nećete više imati potrebe ulaziti u tuđe živote jer ćete vidjeti koliko posla za promjenu imate u svome. Mijenjajući sebe, nećete više pridavati važnost svojim idejama da ćete promijeniti cijeli svijet, jer ćete u startu znati da je to nemoguće. A na koncu dogodit će se jedina bitna preobrazba – vas samih, i nakon svega toga malo će trebati da se i drugi počnu mijenjati.


Autor: Mario Žuvela

3,228 total views, 4 views today

Facebook Comments

Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: