Molitve

Ne mole svi kao On: 10 stihova iz Biblije koji nas uče kako moliti kao Isus!

Ako ovako činiš, ispravno moliš

Ne molimo svi kao Isus. Često oplemenjeni svim pobožnostima i u žurbi da budemo pobožni Bogu zaboravljamo na molitvu srca koja mijenja srce. Zaboravljamo graditi duhovni odnos s Ocem. Zaboravljamo da je Otac prisutan živ, te da za molitvu nije dovoljno nabrajati riječi usnama već iskreno ljubiti srcem. Zaista, ne možemo ispravno moliti niti za sebe niti za druge ako iskreno ne ljubimo ni sebe ni druge, ni Oca. Molitva je krik Ocu, srca koje ljubi. Vapaj koji ako je u ljubavi ne može ostati neuslišan. Najbolji način za spoznati ispravnu molitvu je preko Božje riječi u kojoj nas Isus  uči da se molimo bez ograničenja, što je mnogima nevjerojatno.  Pa pogledajmo.

 

1. “A on se sklanjao na samotna mjesta da moli.” Luka 5,16

Kada ostajemo sami, stvaramo za naš um čisti prostor koji mu je potreban da otkrije duhovne potrebe koje mijenjaju život.

2. “I ode malo dalje, pade ničice moleći: Oče moj! Ako je moguće, neka me mimoiđe ova čaša. Ali ne kako ja hoću, nego kako hoćeš ti.” Matej 26,39

Isus se nije bojao moliti za izbavljenje. Naš veliki Bog može podnijeti velike molitve. U stvari, On voli srce koje mu prilazi u vjeri da On može učiniti sve. Samo tražite!

3. “Oče moj! Ako nije moguće da me čaša mine da je ne pijem, budi volja tvoja!” Matej 26,42

Isus je znao da je Božja volja važnija od ovozemaljske. Kada se molimo, trebamo dozvoliti da naše srce prenese naše potrebe, a ipak da vjerujemo da Bog zna što je najbolje za nas.

4. “Rano ujutro, još za mraka, ustane, iziđe i povuče se na samotno mjesto i ondje se moljaše.” Marko 1,35

Isus je znao da ako prvo susretne Boga ujutro, onda postavlja temelj za taj dan – u Bogu. Kada se ujutro molimo Bogu, On upravlja pogled naših očiju na veliku snagu u tom danu.

5. “Oče naš, koji jesi na nebesima! Sveti se ime tvoje!” Matej 6,9

Isus je znao s kim razgovara, a znamo li mi? Bog nam govori da je ime Gospodnje tvrda kula, da se njemu pravednik utječe i nalazi utočište (Izreke 18,10). Vjerujemo li u ovo?

6. “I ne uvedi nas u napast, nego izbavi nas od Zloga!” Matej 6,13

Moliti se za izbavljenje od onoga što nas još uvijek nije napalo, sprječava da se okliznemo. Isus nas uči da se unaprijed molimo, i to s dobrim razlogom.

7. “Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da, Oče, tako se tebi svidjelo.” Matej 11,25-26

Isus je slavio Boga za stvari za koje bi čovjek lako smatrao pogrešnim. Slavite Boga za stvari koje ne razumijete. Kada znamo da dobar Bog vlada nad lošim problemima, nalazimo mirne vode.

8. “Ali ja sam molio za tebe da ne malakše tvoja vjera. Pa kad k sebi dođeš, učvrsti svoju braću.” Luka 22,32

Isus je razumio značaj molitve za vjeru. Neka uvijek tražimo još više vjere, tako da možemo ići u nevidljivo sa snagom, autoritetom i hrabrošću, kao i Isus.

9. “Ja za njih molim; ne molim za svijet, nego za one koje si mi dao jer su tvoji.” Ivan 17,9

Isus se molio za svoju voljenu djecu. Molio se da naše srce i srce svakog Božjega djeteta ustraje, ostane čisto i izdrži do kraja, jer je to Božja volja za nas.

10. Isus je rekao: ”Oče, oprosti im jer ne znaju što čine.” (Luka 23,34)

Isus je oprostio i ljubio, iako je mogao prokleti svijet za bol i agoniju koji su mu nanijeti. Oprostimo i mi onima koji nam izazivaju bol i agoniju, jer ćemo otkriti da nam opraštanje olakšava bol na duge staze.


Autor: Vjera / novizivot.net

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Sveti Franjo Asiški dvije je godine prije smrti ušao u…