Vijesti

Nakon borbe pobijedili je istina, zakon i Ustav RH: Visoki upravni sud proglasio je odluku o ukidanju mjere roditelja-odgojitelja nezakonitom.

Nakon borbe koja je trajala dosta dugo pobijedila je pravda i istina  vratio  mjeru roditelj-odgojitelj, grle se i plaču od sreće.

Visoki upravni sud proglasio je odluku o ukidanju mjere roditelja-odgojitelja nezakonitom. Ovom odlukom oko 5800 korisnika mjere koji brinu o 21.000 zagrebačke djece nastavit će primati naknadu od Grada Zagreba.

Peteročlan Sudačkog vijeća Visokog upravnog suda danas je odluku gradske uprave o retroaktivnom ukidanju mjere roditelj-odgojitelj proglasio nezakonitom.

Podsjetimo, u travnju je Visoki upravni sud u Zagrebu privremeno obustavio odluku o izvršenju ukidanja mjere roditelja odgojitelja.

Ovom odlukom oko 5800 korisnika mjere koji brinu o 21.000 zagrebačke djece nastavit će primati naknadu.

„Polazeći od pravne teorije, pribavljenih mišljenja profesora s tri pravna fakulteta, korisnici konkretnih mjera imali su legitimna očekivanja utemeljena na pravomoćnim upravnim aktima“, poručili su iz Visokog upravnog suda.

Iako su naveli kako su „ciljevi koje je Grad Zagreb želio postići donošenjem osporavane mjere legitimni“, zaključeno je kako „nova mjera nije razmjerna cilju koji se novom mjerom želi postići“.

Izvršna direktorica U ime obitelji Željka Markić, koja je odluku dočekala ispred zgrade Visokog upravnog suda, prema pisanju portala Dnevnik.hr , kazala je kako će se korisnici moći nastaviti brinuti o svojoj djeci. “Ovo je pobjeda mama i tata nad samovoljom nesposobnog Tomaševića. Tomašević je sve ovo vrijeme trošio na borbu protiv obitelji i djece, umjesto da se bavio smećem. Iznosio je i laži da ova mjera nije uspješna.“

Odluku je komentirao i odvjetnik Karlo Novosel koji je ustvrdio kako su danas pobijedili „istina, pravo, zakon i Ustav Republike Hrvatske“.

“Poručujemo svima da se isplati boriti, da je cilj dostižan, da treba biti uporan i nepokolebljiv. Suci su prepoznali argumente i odlučili su da nije uzeta u obzir praksu Europskog suda za ljudska prava”, kazao je Novosel.


Autor: Rastimo u vjeri

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Gospodin Isus poziva svakoga čovjeka da se uzdaju u njega…