Duhovnost

Najljepše obećanje u 23. Psalmu

Za svakog pojedinca koji ljubi Isusa i zove se njegovim imenom Bog čini ovo divno djelo

Trpezu preda mnom prostireš na oči dušmanima mojim. Uljem mi glavu mažeš, čaša se moja prelijeva” (Ps 23,5).

Od svih divnih obećanja koja nam Bog daje u ovom psalmu, ovo je jedno od najdivnijih. On kaže da će postaviti stol za nas, prostrti divnu hranu na njemu i onda nam služiti. I to sve pred našim neprijateljima!

Riječ za stol u ovom retku znači „prostrti” mnoštvo hrane, pripremiti ogromnu gozbu. I samo je jedan gost na toj gozbi – vi! Bog to divno djelo čini za svakog pojedinca koji ljubi Isusa i zove se njegovim imenom.

Dok vam Bog priprema i služi svoju hranu, on čini da vaši neprijatelji sjede na rubu tog prizora i promatraju sve što se događa. Oni vide samog Gospodina kako prostire svoj stol s hranom, prati vas do vašeg mjesta i čeka na vas. Zatim gledaju kako punite svoju dušu izvrsnom hranom s neba. Kažem vam, nikakva demonska sila, uključujući samog đavla, ne može ni zamisliti tu vrstu ljubavi milosrđa i milosti.

Isus nam kaže da Otac to čini za svu svoju djecu: „Blago slugama koje gospodar, kada dođe, nađe gdje bdiju! Zaista, kažem vam, sam će se pripasati, a njih posaditi za stol te ih dvoriti” (Lk 12,37).

Dok se bavite slavnom hranom koju je Bog pripremio za vas, Gospodin se naginje i šapće vam u uho: „Ne moraš se brinuti ni o jednom ovom neprijatelju. Oni ne mogu ništa protiv tebe.”

S tim divnim uvjerenjem u svom srcu, u stanju ste zapjevati: „Sada izdižem glavu iznad dušmana oko sebe … Jahvi ću pjevat i klicat” (Ps 27,6).

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Znanstvenici su ih dugo promatrali te ostali bez odgovora... Oni…