Najava prodaje božićnih drvaca u sklopu humanitarnog programa „Za 1000 radosti – Probudi dobro u svijetu!“

Hrvatski Caritas u subotu 14. prosinca 2019. na Trgu bana Jelačića u Zagrebu u sklopu tradicionalnoga humanitarnog programa „Za 1000 radosti – Probudi dobro u svijetu!“ u suradnji s Hrvatskim šumama prikuplja sredstva za najsiromašnije obitelji u Hrvatskoj

U sklopu 18. nacionalnoga humanitarnog programa «Za 1000 radosti – Probudi dobro u svijetu »  Hrvatski Caritas u suradnji s « Hrvatskim šumama » i Gradom Zagrebom organizira promotivno-humanitarni događaj u sklopu kojega će se Zagrepčankama i Zagrepčanima u subotu 14. prosinca od 8 do 14 sati na Trgu bana Jelačića – oko spomenika – nuditi božićna drvaca kako bi se prikupila pomoć  za siromašne obitelji diljem Hrvatske.  Nabavljajući drvca s korijenom, građani skrbe za vlastitu obitelj, pomažu obiteljima u potrebi ali i podupiru očuvanje zelenih resursa Hrvatske. Ukupno će u subotu na Trgu bana Jelačića biti ponuđeno 200 drvaca obične smreke, Pančićeve omorike i srebrne smreke od 100 do 150 cm i to po cijeni od 100 do 170 kuna. Za svako drvce moguće je dati i više od predloženog iznosa, ali i kupiti ga te namijeniti obitelji u potrebi.

Volonteri Hrvatskog Caritasa: članovi Franjevačkoga svjetovnog reda i Frame te učenici Nadbiskupske klasične gimnazije (NKG) pomagat će Zagrepčankama i Zagrepčanima da izaberu božićno drvce za svoj dom, odnijeti im ga do prijevoznog sredstva a, za one kojima je to nužno, omogućen je i besplatan prijevoz drvaca do kućnih vrata.

Hrvatski će Caritas na prigodnim štandovima nuditi i svoje promotivne materijale: narukvice, privjeske, kartice, šalice i vrpce a dobrovoljni prilozi namijenjeni su također siromašnim obiteljima. Učenici NKG-a na svojem će štandu građanima predstaviti svoj projekt Od malih stvari se kreće, a male stvari kreću od tebe i inicijative vezane uz prekomjerno služenje mobitelima te razvrstavanje i recikliranje otpada.

Ovom događaju na Trgu bana Jelačića, uz medijsko pokroviteljstvo Hrvatske katoličke mreže, kao gosti-podupiratelji-promotori potporu će – uz zagrebačkog gradonačelnika gospodina Milana Bandića sa suradnicima, predstavnika Ministarstva znanosti i obrazovanja, Damira Miškulina, voditelja Uprave šuma Podružnica Zagreb – među ostalima dati i Zlatko Dalić, izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije, Ana Konjuh, hrvatska teniska FED Cup reprezentativka, Marija Anzulović, bivša odbojkaška reprezentativka i trenerica te Ante Cash i Marin Periš iz « Božanstvene komedije », a očekujemo i simpatizere i podupiratelje iz svijeta svijeta umjetnosti, medija i znanosti.

Tijekom višesatnog programa, koji medijski prati Hrvatska katolička mreža, Zagrepčanke i Zagrepčane će animirati i s gostima prigodno razgovarati Tanja Maleš, urednica i voditeljica na Hrvatskome katoličkom radiju.

 

KONTAKT: Boris Peterlin 015635046, 091 2635011, boris.peterlin@caritas.hr

Izvor: zg-nadbiskupija.hr


693 total views, 6 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.