Poruke mira

Nađi nekog s kime ćeš čuvati svoj mir

Nađi nekog tko će ti pokazati nebo i zvijezde, nekoga tko te neće sputavati i prilagođavati sebi,
nekoga s kime ćeš doživjeti neopisiva iskustva i otkriti pravu ljepotu svijeta


Ne može to čovjek uvijek sam. Izazovi su preteški. Velika je stvar imati nekoga pokraj sebe koji te ne troši i ne prazni, nakon kojega i dalje ostaješ čovjek, s kime cijeniš one male stvari i osjećaš kako tvoja duša raste. Velika je stvar imati nekoga pokraj sebe s kime se tvoj svijet u teškim trenucima ne raspada već dolazi do saznanja da su to trenuci preobrazbe kada stvari dolaze na svoje mjesto.

Nađi nekog s kime ćeš čuvati svoj mir. Nađi nekog tko će ti pokazati nebo i zvijezde, nekoga tko te neće sputavati i prilagođavati sebi, nekoga s kime ćeš doživjeti neopisiva iskustva i otkriti pravu ljepotu svijeta. Nađi nekog s kime će tvoja samoća imati svoj smisao, nekoga s kime ćeš u teškim trenucima gledati što je lijepo ostalo i s kime će se svaka tvoja rana preobražavati u neki biser koji ćeš tek kasnije otkriti.

Nije svakome to uvijek lako, ponekad čovjek požuri i prije vremena veže se uz nekog čiju je samo vanjštinu gledao, tko mu nikada iskreno nije govorio o sebi, i čiju je masku gledao jednako tako kao i svoju ne videći u tome nikakav problem. Ponekad čovjek radi stvari iz inata, izabere ljude da povrijedi neke druge, ide nekim čudnim putevima kojima ne želi samo da bi nekim ljudima kasnije nešto dokazao.

Nađi nekog s kime ćeš čuvati svoj mir. Život daje teškoće, ali ima onih koji će nam povratiti snagu. Ostaju ožiljci, ali ostaje i iskustvo da opreznije idemo kroz život, da pazimo kome otvaramo svoju dušu i koga puštamo u svoje najintimnije predjele. Kada više nema mira, nema više radosti ni zbog statusa, ni zbog imovine, ni zbog priznanja, ni zbog uspjeha. Ostaje samo želja da vratiš ono najdragocjenije – unutarnji mir.

 


Autor: Mario Žuvela

(Visited 91 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Želite li saznati što se uistinu događa u svijetu u…