Nadbiskup Gallagher posjetio zagrebačku katedralu i grob bl. Alojzija Stepinca

Posljednjega dana svog boravka u Zagrebu, 12. listopada, tajnik za odnose s državama u Državnom tajništvu Svete Stolice nadbiskup Paul Richard Gallagher posjetio je zagrebačku katedralu i grob bl. Alojzija Stepinca. Mons. Gallaghera na ulazu u katedralu dočekali su zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, pomoćni biskupi Ivan Šaško i Mijo Gorski te rektor katedrale preč. Josip Kuhtić.

Mons. Šaško predstavio je nadbiskupu Gallagheru povijesni razvoj zagrebačke katedrale i ukazao na njezine najznačajnije znamenitosti. Zatim je mons. Gallagher posjetio grob bl. Alojzija Stepinca zadržavši se u molitvi.

Nakon razgledavanja zagrebačke prvostolnice mons. Gallagher istaknuo je veliko zadovoljstvo što je imao priliku posjetiti katedralu i upoznati njezine znamenitosti. „Vidim da je ova katedrala simbol katoličkog života u Hrvatskoj i u gradu Zagrebu. Radostan sam što sam imao priliku moliti na grobu blaženog Alojzija Stepinca. Kao svećenik i biskup molio sam njegovu pomoć da što dublje živim svoje poslanje. Primjer njegova mučeničkog života rječito govori. Govori o osobi koja je dala sve za Krista i narod Božji. Više od toga se ne može tražiti“, rekao je mons. Gallagher.
Tajnik Svete Stolice za odnose s državama mons. Gallagher uputio se zatim u Nadbiskupski dvor gdje se s domaćinom kardinalom Bozanićem zadržao u bratskom razgovoru.

Posjetu su nazočili i apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giuseppe Pinto, , tajnik u Odsjeku za odnose s državama Državnog tajništva Svete Stolice mons. Giovanni Gaspari, tajnik Apostolske nuncijature u Republici Hrvatskoj mons. Janusz Blachowiak, te veleposlanik Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici Neven Pelicarić, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.


Autor: IKA

 2,673 total views,  6 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.