Nadbiskup Barišić: ‘Mnogima je bila poznata Oliverova dobrota i ljudskost o kojima, posebno sada, slušamo i čitamo mnoga svjedočanstva’

SAŽALNICA SPLITSKO-MAKARSKOG NADBISKUPA OBITELJI POKOJNOG OLIVERA DRAGOJEVIĆA

„Zajedno s galebom vinuo se u nebesa, nad pučinu, povrh svega i bez ‘straja’.
Sada još više, oslobođen zemaljske patnje i boli, prkosi svakoj buri i neveri.
I živo kliče u visini“, napisao je nadbiskup Barišić…

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić uputio je sažalnicu obitelji preminule hrvatske glazbene legende Olivera Dragojevića.

„Za vrijeme moga posjeta nadbiskupiji Paderborn u Njemačkoj zatekla me je vijest da je preminuo veliki čovjek i glazbenik, ali na prvom mjestu suprug i otac – Oliver Dragojević.

Ta vijest nikoga nije ostavila ravnodušnim. Slijedile su reakcije mnogih ljudi, naših sugrađana i šire, velikih i malih, onih koji su ga osobno poznavali i onih koji su ga upoznali kroz pjesme. A ubrzo je stigla utjeha jer je bol nadjačana pjesmom na tolikim trgovima i pjacama, skalama i kaletama; u Splitu, Dalmaciji, Hrvatskoj i po svijetu. Pjesma je znak života, a u brojnim pjesmama Oliver je živio, živi i živjet će. Zajedno s galebom vinuo se u nebesa, nad pučinu, povrh svega i bez ‘straja’. Sada još više, oslobođen zemaljske patnje i boli, prkosi svakoj buri i neveri. I živo kliče u visini“, napisao je nadbiskup.

Istaknuo je da je „mnogima bila poznata Oliverova dobrota i ljudskost o kojima, posebno sada, slušamo i čitamo mnoga svjedočanstva“.

„Za dobre ljude se obično kaže da su anđeli. Vjerujem da se nakon jutara punih nevolje dogodio pogled dobrog anđela i milosrdnog Gospodina te da se nebom prolomio osmijeh koji su čuvali jedan za drugoga“, istaknuo je nadbiskup.

Izražavajući sućut obitelji Dragojević, u svoje ime i uime Splitsko-makarske nadbiskupije,
nadbiskup Barišić napisao je da će se „sjetiti pokojnog Olivera i svih vas, njegovih najmilijih, u svojim molitvama“.

 

Izvor: IKA

 2,669 total views,  2 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.