Vijesti

Nadbiskup Barišić: ‘Mnogima je bila poznata Oliverova dobrota i ljudskost o kojima, posebno sada, slušamo i čitamo mnoga svjedočanstva’

„Zajedno s galebom vinuo se u nebesa, nad pučinu, povrh svega i bez ‘straja’.
Sada još više, oslobođen zemaljske patnje i boli, prkosi svakoj buri i neveri.
I živo kliče u visini“, napisao je nadbiskup Barišić…

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić uputio je sažalnicu obitelji preminule hrvatske glazbene legende Olivera Dragojevića.

„Za vrijeme moga posjeta nadbiskupiji Paderborn u Njemačkoj zatekla me je vijest da je preminuo veliki čovjek i glazbenik, ali na prvom mjestu suprug i otac – Oliver Dragojević.

Ta vijest nikoga nije ostavila ravnodušnim. Slijedile su reakcije mnogih ljudi, naših sugrađana i šire, velikih i malih, onih koji su ga osobno poznavali i onih koji su ga upoznali kroz pjesme. A ubrzo je stigla utjeha jer je bol nadjačana pjesmom na tolikim trgovima i pjacama, skalama i kaletama; u Splitu, Dalmaciji, Hrvatskoj i po svijetu. Pjesma je znak života, a u brojnim pjesmama Oliver je živio, živi i živjet će. Zajedno s galebom vinuo se u nebesa, nad pučinu, povrh svega i bez ‘straja’. Sada još više, oslobođen zemaljske patnje i boli, prkosi svakoj buri i neveri. I živo kliče u visini“, napisao je nadbiskup.

Istaknuo je da je „mnogima bila poznata Oliverova dobrota i ljudskost o kojima, posebno sada, slušamo i čitamo mnoga svjedočanstva“.

„Za dobre ljude se obično kaže da su anđeli. Vjerujem da se nakon jutara punih nevolje dogodio pogled dobrog anđela i milosrdnog Gospodina te da se nebom prolomio osmijeh koji su čuvali jedan za drugoga“, istaknuo je nadbiskup.

Izražavajući sućut obitelji Dragojević, u svoje ime i uime Splitsko-makarske nadbiskupije,
nadbiskup Barišić napisao je da će se „sjetiti pokojnog Olivera i svih vas, njegovih najmilijih, u svojim molitvama“.

 

Izvor: IKA

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više