Nacionalnog dana molitve u Splitu održan Izvješće

Draga braćo i sestre,

želimo se zahvaliti svima vama koji ste sudjelovali ili molitvom i na druge načine podupirali održavanje Nacionalnog dana molitve u Splitu 12.05.2018. ODMAH VAS MOLIMO DA REZERVIRATE U SVOJIM KALENDARIMA 11.05.2019. KAO NOVI NDM U 2019. GODINI.

Nevrijeme i kišu smo  ovaj puta izbjegli, ali sunce nismo. Umjesto oblaka danju dobili smo sjenu stabala, velike suncobrane i male kišo-suncobrane. Na skupu je sudjelovalo 300-tinjak osoba iz stvarno različitih krajeva Hrvatske, iz Slavonije, Varaždina, Zagreba, Istre, Like, a Dalmacija je okupila Splićane, Zadrane, Šibenčane, Kninjane, a ovaj puta došli su i Dubrovčani iz obje crkve.

 

Što se tiče crkvenih saveza i pokreta, bili su prisutni voditelji svih većih crkvenih pokreta nanovo rođenih vjernika, baptističkih, evanđeosko-pentekostnih,
crkava Riječ Života, Kristovih crkava, Crkava Božjih te mnogih slobodnih nedenominacijskih crkava uključujući kršćanske udruge Reto i Remar. 
U slavljenju su nas vodili odlični slavljenički timovi iz Dalmacije i Zagreba. Poticajne poruke imali su brat Laci iz Šibenika na temu rušenja zidova neprijateljstva i jedinstva u međusobnoj ljubavi, David Kovačević kao pripadnik mlade generacije koji je fenomenalno akutalizirao knjigu o Ruti na suvremno stanje u Hrvatskoj iz koje mladi odlaze u inozemstvo zbog posla, podigao je nadu i ohrabrio nas da vjerujemo da je za nas Hrvatska obećana zemlja. Brat Drago Zrno iz Split ohrabrio nas je u vjeri da se u svojim molitvama i trudu fokusiramo na nespašene ljude oko nas koji su u velikoj potrebi i spremni za žetvu. Gospodnju večeru predvodili su Zdenko Jovišić iz Splita i Ivica Horvat iz Zagreba. 
 
Posebni momenti Božje milosti očitovali su se kad smo iskazali zahvalnost i poštovanje službenicima koji su danas veterani a nekad su kao misonari pionirski uspostavljali prve crkve i službe u Dalmaciji i time postavili značajne temelje za Kraljevstvo Božje u Dalmaciji. Osobito je dojmljiva bila zahvala za one koji su tu bili osobno prisutni (zahvalni smo Bogu i za one koji nisu bili prisutni) – sestra Kay Đuraković iz Maranathe, brat Ilario (Larry) iz Reto centra, Tomislav i Slavica Čanji iz Bethesde u Zadru. 
Budite blagoslovljeni i nastavimo moliti za našu Hrvatsku!


Izvor: NDM

1,632 total views, 3 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  <

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Hide Related Posts
  %d blogeri kao ovaj: