Nacionalnog dana molitve u Splitu održan Izvješće

Draga braćo i sestre,

želimo se zahvaliti svima vama koji ste sudjelovali ili molitvom i na druge načine podupirali održavanje Nacionalnog dana molitve u Splitu 12.05.2018. ODMAH VAS MOLIMO DA REZERVIRATE U SVOJIM KALENDARIMA 11.05.2019. KAO NOVI NDM U 2019. GODINI.

Nevrijeme i kišu smo  ovaj puta izbjegli, ali sunce nismo. Umjesto oblaka danju dobili smo sjenu stabala, velike suncobrane i male kišo-suncobrane. Na skupu je sudjelovalo 300-tinjak osoba iz stvarno različitih krajeva Hrvatske, iz Slavonije, Varaždina, Zagreba, Istre, Like, a Dalmacija je okupila Splićane, Zadrane, Šibenčane, Kninjane, a ovaj puta došli su i Dubrovčani iz obje crkve.

 

Što se tiče crkvenih saveza i pokreta, bili su prisutni voditelji svih većih crkvenih pokreta nanovo rođenih vjernika, baptističkih, evanđeosko-pentekostnih,
crkava Riječ Života, Kristovih crkava, Crkava Božjih te mnogih slobodnih nedenominacijskih crkava uključujući kršćanske udruge Reto i Remar. 
U slavljenju su nas vodili odlični slavljenički timovi iz Dalmacije i Zagreba. Poticajne poruke imali su brat Laci iz Šibenika na temu rušenja zidova neprijateljstva i jedinstva u međusobnoj ljubavi, David Kovačević kao pripadnik mlade generacije koji je fenomenalno akutalizirao knjigu o Ruti na suvremno stanje u Hrvatskoj iz koje mladi odlaze u inozemstvo zbog posla, podigao je nadu i ohrabrio nas da vjerujemo da je za nas Hrvatska obećana zemlja. Brat Drago Zrno iz Split ohrabrio nas je u vjeri da se u svojim molitvama i trudu fokusiramo na nespašene ljude oko nas koji su u velikoj potrebi i spremni za žetvu. Gospodnju večeru predvodili su Zdenko Jovišić iz Splita i Ivica Horvat iz Zagreba. 
 
Posebni momenti Božje milosti očitovali su se kad smo iskazali zahvalnost i poštovanje službenicima koji su danas veterani a nekad su kao misonari pionirski uspostavljali prve crkve i službe u Dalmaciji i time postavili značajne temelje za Kraljevstvo Božje u Dalmaciji. Osobito je dojmljiva bila zahvala za one koji su tu bili osobno prisutni (zahvalni smo Bogu i za one koji nisu bili prisutni) – sestra Kay Đuraković iz Maranathe, brat Ilario (Larry) iz Reto centra, Tomislav i Slavica Čanji iz Bethesde u Zadru. 
Budite blagoslovljeni i nastavimo moliti za našu Hrvatsku!


Izvor: NDM

 2,277 total views,  3 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.