Vijesti

NAČELNIK JEDNE MALE SLAVONSKE OPĆINE POZVAO TRGOVCE ‘Zatvorite svoje radnje nedjeljom, to je dan za obitelj i Boga’

Najavio je i mogućnost nadoknade troška.

Načelnik općine Ivankovo Marko Miličević uputio je poziv vlasnicima trgovačkih i pekarskih obrta iz Ivankova, Retkovaca i Prkovaca da nedjeljom ne otvaraju svoje trgovine pravdajući to zaštitom obitelji i kršćanskih vrijednosti, a najavio je i mogućnost nadoknade troška.

‘Razumijem da smo u teškom gospodarskom stanju, ali sam i mišljenja da nikoga neće spasiti ako nedjeljom otvori radnju i proda dva kruha’, kaže Miličević koji je kao neovisni u Općini Ivankovo pobijedio na lokalnim izborima prošle godine i od tada, kaže, pokušava uvesti reda u sva područja djelovanja općinskih vlasti.

Po njegovim riječima, na području općine Ivankovo 11 je trgovačkih i pekarskih radnji čijim vlasnicima je uputio dopis da mu se jave ukoliko smatraju da bi im izostanak rada nedjeljom stvorio veliki gubitak, ali mu se do sada niti jedan nije javio.

‘Ako je potrebno, spremni smo pružiti i potporu u tom dijelu, da vidimo koliko gube u svom poslovanju ako ne rade nedjeljom ili blagdanom’, najavio je Miličević izražavajući spremnost da općina sufinancira taj trošak vlasnicima trgovina i pekarnica.

Miličević drži da se sve što se kupi nedjeljom može kupiti i subotom, a nedjelju ostaviti za obitelj.

‘Uostalom, ako smo doista kršćani, kako to znamo isticati, onda radu nedjeljom nema mjesta’, rekao je. Dodao je i da je riječ o njegovoj inicijativi s obzirom da općina nema ovlasti određivati radno vrijeme trgovačkim djelatnostima. Izrazio je želju da država vrati općinama u nadležnost tu regulativu kako bi je uredile onako kako smatraju najboljim.

‘Nema opravdanja da u općini Ivankovo nedjeljom radi ijedna trgovina ili pekarnica. Još i razumijem da su u velikim gradovima nedjeljom otvoreni trgovački centri, ali u malim mjestima kao što je naše za tim nema potrebe’, zaključio je Miličević.

 

Autor:  CroExpress/Hina

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Isuse, svaki novi dan jedan je tvoj blagoslov. Hvala za…