Duhovnost

Na svijetu mi nitko nije važan ne postoji nitko tko mi je važan kao ti Isusa žedan sam za tobom

Gospodin Isus Krist, nikad nije sagriješio, činio je dobro narodu, liječio je bolesne, širio evanđelje svoga Oca , pokazao nam je put života, uvijek je pomagao i liječio bolesne. Zašto ne idemo ti dobrim putem? Čak je svoj život dao za nas da bismo bili spašeni.

“Ako se osjećaš nevažnom u očima svijeta, to uopće nije važno. Za mene na cijelom svijetu ne postoji nitko tko mi je važniji od tebe. Žeđam za tobom. Otvori mi srce, dođi k meni, žudi za mnom, daruj mi svoj život. I dokazat ću ti koliko si važna, vrijedna, dragocjena mome Srcu. Zar ne shvaćaš da moj Otac već ima savršen plan kako promijeniti tvoj život, počevši od ovog trenutka? Vjeruj mi, moli me svaki dan da dođem i preuzmem nadzor nad tvojim životom i ja ću to učiniti. Obećavam ti da ću u tvome životu učiniti čudesa svoje ljubavi. Zašto bih to učinio? Zato što toliko silno žeđam za tobom. Sve što tražim od tebe je da mi se potpuno predaš. Ja ću učiniti sve ostalo”, riječi su meditacije koju je napisala Majka Terezija. Uronite u ovu meditaciju, koju vodi fra Augustin Čordaš, i otvorite svoje srce Gospodinu.

Gospodin ti sada govori:

Istina je. Stojim na vratima tvog srca, dan i noć. I onda kada ne slušaš i kada sumnjaš da bih to mogao biti Ja, Ja sam tamo. Iščekujem i najmanji znak tvog odgovora, čak i najtiši poziv koji će Mi dozvoliti da uđem.

I želim da znaš da Ja dolazim kad god me pozoveš – uvijek, bez sumnje. Dolazim tiho i neprimjetno, s beskrajnom moći i ljubavlju, donoseći mnoge darove svoga Duha. Dolazim sa svojim neograničenim milosrđem da oprostim, da izliječim, da ti iskažem ljubav koju do sada nisi spoznala, da spoznaš da je moja ljubav neizmjerna kao ocean, ljubav koju sam primio od svoga Oca i tu ljubav želim darovati tebi. Dolazim s vatrenom željom da te utješim, da ti dam svoju snagu, da te podignem, izliječim i dodirnem tvoje rane. Donosim ti svoje svjetlo, da rastjeram svu tamu tvoga života i sve tvoje sumnje. Dolazim ti prenijeti snagu svoga Duha da možeš ići naprijed. Dolazim uzeti svo tvoje breme. Dolazim u tvoj život sa svojom milošću da dodirnem i poljubim tvoje srce, promijenim tvoj život, da ti mir darujem i da umirim tvoju dušu.

Dolazim s vatrenom željom da te utješim, da ti dam svoju snagu, da te podignem, izliječim i dodirnem tvoje rane.

Poznajem te u cijelosti. Ja znam sve o tebi. Svaka vlas na tvojoj glavi je izbrojana i ništa u tvome životu nije nevažno za mene. Slijedim te godinama i uvijek te ljubim, čak i u tvojim lutanjima. Znam za sve tvoje probleme. Znam tvoje potrebe i tvoje brige. Da, znam sve tvoje grijehe. Ali ponovno ti kažem da te ljubim – ne zbog onoga što si učinila ili što nisi učinila – ljubim te zbog tebe same, zbog ljepote i dostojanstva koje ti je moj Otac dao kad te je stvorio na svoju sliku. To je dostojanstvo koje si često zaboravljala, ljepota okaljana grijehom. Ali ja te ljubim onakvu kakav jesi, i prolio sam svoju Krv da bih te pridobio nazad. Ako me samo zamoliš s vjerom, moja će milost dotaći sve ono što treba promijeniti u tvome životu i ja ću ti dati snage da se oslobodiš grijeha i njegove razarajuće snage.

Ako me samo zamoliš s vjerom, moja će milost dotaći sve ono što treba promijeniti u tvome životu i ja ću ti dati snage da se oslobodiš grijeha i njegove razarajuće snage.

Znam što je u tvome srcu, znam tvoju usamljenost i tvoje rane, tvoju odbačenost, osude, poniženja. Vidim tvoju neispunjenost. Vidim patnju koju svakodnevno podnosiš. Vidim razočaranost života koju sada živiš. Vidim čežnju za neograničenim. Vidim svaku tvoju ranu. Vidim svaku tvoju bol i želim da znaš sve sam to ponio prije tebe. Sve sam to ponio za tebe, tako da ti možeš podijeliti sa mnom moju snagu i pobijediš. Znam posebno tvoju potrebu za ljubavlju, kako žudiš za ljubavlju i pažnjom. Znam koliko si često uzalud žudjela, tražeći tu ljubav ispuniti na krivi način. U tebi je ostala samo još veća praznina. Žudiš li za ljubavlju? “Dođite k meni svi vi koji ste žedni…” (Iv 7,37). Ja ću te potpuno ispuniti. Sve tvoje čežnje, nutrinu, preplavit ću svojom ljubavlju. Žudiš li za pažnjom? Ja brinem o tebi više nego što možeš zamisliti. Brinem toliko da sam umro na križu za tebe.

Znam posebno tvoju potrebu za ljubavlju, kako žudiš za ljubavlju i pažnjom. Znam koliko si često uzalud žudjela, tražeći tu ljubav ispuniti na krivi način.

Žeđam za tobom. Da, to je jedini način kojim mogu opisati svoju ljubav prema tebi. Žeđam za tobom. Žeđam da te ljubim i da budem ljubljen od tebe. Toliko si mi dragocjena. Žeđam za tobom. Dođi k meni i ja ću ispuniti tvoje srce i izliječiti tvoje rane. Učinit ću te novim stvorenjem i dati ti mir, čak i u svim tvojim kušnjama. Žeđam za tobom. Nikada ne smiješ sumnjati u moje milosrđe, moje prihvaćanje tebe, moju želju da ti oprostim, moju čežnju da te blagoslovim i da živim svoj život u tebi. Žeđam za tobom.

Ako se osjećaš nevažnom u očima svijeta, to uopće nije važno. Za mene na cijelom svijetu ne postoji nitko tko mi je važniji od tebe. Žeđam za tobom. Otvori mi srce, dođi k meni, žudi za mnom, daruj mi svoj život. I dokazat ću ti koliko si važna, vrijedna, dragocjena mome Srcu. Zar ne shvaćaš da moj Otac već ima savršen plan kako promijeniti tvoj život, počevši od ovog trenutka? Vjeruj mi, moli me svaki dan da dođem i preuzmem nadzor nad tvojim životom i ja ću to učiniti. Obećavam ti da ću u tvome životu učiniti čudesa svoje ljubavi. Zašto bih to učinio? Zato što toliko silno žeđam za tobom. Sve što tražim od tebe je da mi se potpuno predaš. Ja ću učiniti sve ostalo.

Ne postoji ništa što ne mogu oprostiti i izliječiti jer te beskrajno ljubim, pokrivam sve tvoje slabosti, boli i razočaranje, sumnje i strahove, sve tvoje rane melemom svoje ljubavi.

Već sada vidim mjesto koje je moj Otac pripremio za tebe u mom kraljevstvu. Zapamti da si ovdje hodočasnik, na putu kući. Grijeh te neće zadovoljiti niti ti dati mir koji tražiš. Sve ono što si tražila izvan mene ostavilo je još samo veću prazninu u tebi, zato se nemoj vezati na prolazne stvari ovoga života.  Nemoj se vezati na stvari, ljude, osjećaje. Ali prije svega, ne bježi od mene kada padneš. Dođi k meni bez odlaganja. Nemoj čekati jer kad mi predaš svoje grijehe, daješ mi radost da budem tvoj Spasitelj. Ne postoji ništa što ne mogu oprostiti i izliječiti jer te beskrajno ljubim, pokrivam sve tvoje slabosti, boli i razočaranje, sumnje i strahove, sve tvoje rane melemom svoje ljubavi. Bez obzira koliko daleko odlutala, bez obzira koliko me često zaboraviš, bez obzira na težinu tvoga života, postoji nešto što se nikada promijeniti neće. Žeđam za tobom. Onakvom kakva što jesi. Ne moraš se promijeniti da bi vjerovala u moju ljubav, jer će te upravo tvoja vjera u moju ljubav promijeniti. Moja ljubav mijenja i ozdravlja.

Obećavam ti da ću ja ispuniti najdublje čežnje tvoga srca za ljubavlju, za pažnjom.

Ti me zaboravljaš, ali ja te tražim svakog trenutka. Stojim na vratima tvoga srca i kucam. Je li to teško vjerovati? Zato pogledaj na križ, pogledaj moje srce koje je bilo probodeno za tebe. Zar nisi razumjela moj križ? Tada poslušaj ponovno riječi koje sam s njega izgovorio. Zato što one jasno govore zašto sam sve ovo pretrpio za tebe: Žedan sam. Da, žeđam za tobom – kao što psalam koji sam molio kaže o meni: “Tražio sam nekog da me ljubi i nisam našao nikoga…” (Ps 69,25). Cijeli tvoj život tražio sam tvoju ljubav i nikada te nisam prestao ljubiti i čeznuti za tvojom ljubavlju. Pokušavala si puno toga u svojem traganju za srećom, a sada zašto mi ne pokušaš otvoriti svoje srce, upravo sada, više nego ikada prije? Obećavam ti da ću ja ispuniti najdublje čežnje tvoga srca za ljubavlju, za pažnjom. Dat ću ti neograničeno više nego što možeš zamisliti. Preko svake mjere ispunit ću tvoju nutrinu, ljubavlju neograničenom, božanskom. 

Svaki put kada otvoriš vrata svoga srca, svaki puta kada mi se približiš, čut ćeš moj glas, iznova i iznova, ne ljudskim riječima, već u duhu: “Bez obzira što si učinila, ljubim te zbog onog što jesi. Dođi k meni sa svim svojim jadima i grijesima, sa svojim teškoćama i potrebama i sa svom svojom čežnjom da budeš ljubljena. Stojim na vratima tvoga srca i kucam… Otvori mi, jer žeđam za tobom.

Poslušajte cijelu meditaciju!


Izvor: HKM


Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Znanost, medicina, fizika…sve staje, u tišini, bez odgovora pred neraspadnutim…