Vijesti

Na četiri postaje zastali Oko osječke se katedrale

Osijek – Postaje su uredili mladi, skupljači milostinje i pazitelji, članovi zbora i molitvene skupine


Na svetkovinu Presvetoga Tijela i Krvi Kristove svečano večernje misno slavlje u osječkoj konkatedrali svetih Petra i Pavla predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup, mons. Đuro Hranić.

Započinjući homiliju, nadbiskup je dao tumačenje da je za posljednje večere Isus prihvatio spoznaju svoje nasilne smrt, ali je istodobno tu naglu smrt preobrazio u ljubav.

Osijek, 11.06.2020., – Blagdan Tijelovo proslavljen je procesijom i misom u konkatedrali Sv. Petra i Pavla. Misu je predvodio mons. Duro Hranic, nadbiskup dakovacko osjecki
FOTO: Zeljko Sepic

 

– U ljubav koja se potpuno daruje ne pitajući za cijenu, niti očekujući uzvrata. Preobrazba nasilja u ljubav temeljna je i nosiva preobrazba koja se dogodila u dvorani posljednje večere. I to je ta preobražavajuća ljubav, da i mi na Njegovu sliku, poput Njega, budemo veći od sebe, od vlastite povrijeđenosti, da znademo praštati i onima koji nam čine zlo, da možemo moliti “Oče, oprosti im jer ne znaju što čine”.

Nakon misnog slavlja slijedila je procesija oko konkatedrale. U procesiji su sudjelovali vjernici konkatedralne župe, a Presveti Oltarski Sakrament s posebnom radošću pratili su ovogodišnji prvopričesnici, kao i ministranti. Postaje za tijelovsku procesiju, ukupno njih četiri, kao i prijašnjih godina, uredili su mladi konkatedralne župe, skupljači milostinje i pazitelji konkatedrale, potom članovi velikog zbora i članovi molitvene skupine.

[rl_gallery id=”60270″]

Dario Kuštro i glas slavonije


Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Isus je jasno rekao što će biti Na današnji dan…