Na četiri postaje zastali Oko osječke se katedrale

Osijek – Postaje su uredili mladi, skupljači milostinje i pazitelji, članovi zbora i molitvene skupine


Na svetkovinu Presvetoga Tijela i Krvi Kristove svečano večernje misno slavlje u osječkoj konkatedrali svetih Petra i Pavla predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup, mons. Đuro Hranić.

Započinjući homiliju, nadbiskup je dao tumačenje da je za posljednje večere Isus prihvatio spoznaju svoje nasilne smrt, ali je istodobno tu naglu smrt preobrazio u ljubav.

Osijek, 11.06.2020., – Blagdan Tijelovo proslavljen je procesijom i misom u konkatedrali Sv. Petra i Pavla. Misu je predvodio mons. Duro Hranic, nadbiskup dakovacko osjecki
FOTO: Zeljko Sepic

 

– U ljubav koja se potpuno daruje ne pitajući za cijenu, niti očekujući uzvrata. Preobrazba nasilja u ljubav temeljna je i nosiva preobrazba koja se dogodila u dvorani posljednje večere. I to je ta preobražavajuća ljubav, da i mi na Njegovu sliku, poput Njega, budemo veći od sebe, od vlastite povrijeđenosti, da znademo praštati i onima koji nam čine zlo, da možemo moliti “Oče, oprosti im jer ne znaju što čine”.

Nakon misnog slavlja slijedila je procesija oko konkatedrale. U procesiji su sudjelovali vjernici konkatedralne župe, a Presveti Oltarski Sakrament s posebnom radošću pratili su ovogodišnji prvopričesnici, kao i ministranti. Postaje za tijelovsku procesiju, ukupno njih četiri, kao i prijašnjih godina, uredili su mladi konkatedralne župe, skupljači milostinje i pazitelji konkatedrale, potom članovi velikog zbora i članovi molitvene skupine.

Dario Kuštro i glas slavonije


 235 total views,  4 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.