Vijesti iz Vatikana

Na blagdan svetoga Jurja Papa darovao mladima 6000 krunica

Papa od mladih traži posebni spomen u molitvi


Danas, na dan svoga imendana, papa Franjo, kojem je krsno ime Jorge Mario, preko Apostolske milostinjarnice poklonio je mladima iz milanske nadbiskupije 6000 krunica. Oni su, naime, jutros u Bazilici svetoga Petra sudjelovali na misi koju je predvodio njihov nadbiskup Mario Delpini. Tom gestom – komentirao je u priopćenju ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice „ad interim“, Alessandro Gisotti – Papa od mladih traži posebni spomen u molitvi, s posebnim povjeravanjem Blaženoj Djevici Mariji, samo nekoliko dana prije početka mjeseca svibnja koji je posvećen Bogorodici.

Krunice su napravljene od maslinova drveta iz Svete zemlje, posebno za Svjetski dan mladih u Panami i za Svjetski dan mladih na biskupijskoj razini koji se slavio na Cvjetnicu. Naime, za tu je svrhu jeruzalemski Caritas u 11 zanatskih radionica omogućio posao siromašnim ljudima, obiteljima zatvorenika i izbjeglica. U srijedu ujutro, mladi milanske nadbiskupije predadolescentske dobi, koji sudjeluju u programima pastoralne godine na temu „Njegova snaga raste na putu“, sudjelovat će na općoj audijenciji s papom Franjom.

Danas, 23. travnja, Crkva liturgijski slavi svetog Jurja mučenika, a papi Franji koji nosi njegovo krsno ime, neprestano stižu čestitke iz cijeloga svijeta. Sveti Juraj je rođen u Kapadociji, bio je časnik u Dioklecijanovoj vojsci, umro je kao mučenik 303. godine, jer nije zanijekao vjeru dok je rimski imperator progonio kršćane. Poznat je slavni legendarni prizor u kojem Juraj zaštićen križem, ubija zmaja koji je proždirao ljude, a simbolizira vjeru koja pobjeđuje zlo.

Prošle je godine istom prigodom papa Franjo, uvijek putem Apostolske milostinjarnice, podijelio oko 5000 sladoleda siromašnima kojima inače pomažu razne rimske ustanove. Kako bi proslavili tu godišnjicu, sladoledi su se dijelili u pučkim kuhinjama, prenoćištima i osobito u centrima koje vode Caritas, Zajednica svetoga Egidija, Centar Astalli i druge ustanove kao što je prihvatni centar za tražitelje azila u mjestu Castelnuovo di Porto u kojem je smješteno oko 900 izbjeglica.

 


Autor: VATIKAN

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Mons. Ivan Ćurić, kojega je papa Franjo 11. ožujka imenovao…