Mons. Puljić: ‘Apeliram na javnost da ne nasjeda takvim dezinformacijama’

Predsjednik HBK mons. Puljić očitovao se o članku objavljenom u
tjedniku ‘Globus’ o “umirovljenju” zagrebačkog nadbiskupa.

Na traženje nekih medija o očitovanju zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića, predsjednika HBK, glede članka objavljenog u tjedniku ‘Globus’ o “umirovljenju” zagrebačkog nadbiskupa, kardinala Josipa Bozanića, predsjednik HBK mons. Puljić je napisao kako apelira na javnost da ne nasjeda takvim dezinformacijama.
 
– Sadržaj napisanoga u tom članku odudara od uhodanoga protokola Svete Stolice i nije utemeljen na službenim informacijama – piše mons. Puljić.
 
Naglašava i kako nije bez razloga papa Franjo u svojoj ovogodišnjoj poruci uz Svjetski dan sredstava društvene komunikacije naslovljenoj ‘Istina će vas osloboditi’ (Iv 8,32) upozorio na ”fake news”.
 
– Želio je time i on doprinijeti ‘zajedničkom nastojanju oko sprječavanja širenja lažnih vijesti, ponovnom otkrivanju dostojanstva novinarskog zanimanja i osobne odgovornosti novinara u priopćivanju istine’ – citirao je predsjednik HBK.
 
Dodaje i kako je u kontekstu objavljenoga članka u ‘Globusu’ i nekim drugim tiskovinama, dobro još jednom promotriti aktualnost ovogodišnje Papine poruke.
 
– Papina poruka i stav, naime, mogu pomoći medijskim djelatnicima da budu oprezni pred širenjem dezinformacija, kako bi bili i ostali ‘neumorni tražitelji istine u stvaranju povjerenja na putu mira i zajedništva’, kako naučava papa Franjo – zaključuje u priopćenju Želimir Puljić.

 

Autor: Ines Grbić/rastimo u vjeri

2,026 total views, 3 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  <

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Hide Related Posts
  %d blogeri kao ovaj: