Mons. Puljić: ‘Apeliram na javnost da ne nasjeda takvim dezinformacijama’

Predsjednik HBK mons. Puljić očitovao se o članku objavljenom u
tjedniku ‘Globus’ o “umirovljenju” zagrebačkog nadbiskupa.

Na traženje nekih medija o očitovanju zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića, predsjednika HBK, glede članka objavljenog u tjedniku ‘Globus’ o “umirovljenju” zagrebačkog nadbiskupa, kardinala Josipa Bozanića, predsjednik HBK mons. Puljić je napisao kako apelira na javnost da ne nasjeda takvim dezinformacijama.
 
– Sadržaj napisanoga u tom članku odudara od uhodanoga protokola Svete Stolice i nije utemeljen na službenim informacijama – piše mons. Puljić.
 
Naglašava i kako nije bez razloga papa Franjo u svojoj ovogodišnjoj poruci uz Svjetski dan sredstava društvene komunikacije naslovljenoj ‘Istina će vas osloboditi’ (Iv 8,32) upozorio na ”fake news”.
 
– Želio je time i on doprinijeti ‘zajedničkom nastojanju oko sprječavanja širenja lažnih vijesti, ponovnom otkrivanju dostojanstva novinarskog zanimanja i osobne odgovornosti novinara u priopćivanju istine’ – citirao je predsjednik HBK.
 
Dodaje i kako je u kontekstu objavljenoga članka u ‘Globusu’ i nekim drugim tiskovinama, dobro još jednom promotriti aktualnost ovogodišnje Papine poruke.
 
– Papina poruka i stav, naime, mogu pomoći medijskim djelatnicima da budu oprezni pred širenjem dezinformacija, kako bi bili i ostali ‘neumorni tražitelji istine u stvaranju povjerenja na putu mira i zajedništva’, kako naučava papa Franjo – zaključuje u priopćenju Želimir Puljić.

 

Autor: Ines Grbić/rastimo u vjeri

2,188 total views, 3 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.