Međugorje

Mons. Henryk Hoser se vratio u Međugorje

Mons. Henryk Hoser, umirovljenim varšavski nadbiskup i apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje, vratio se u Međugorje.


Naime, viđen je na euharistijskom klanjanju koji je u subotu 11. srpnja 2020. predvodio fra Perica Ostojić odmah nakon večernje svete mise.

Podsjetimo kako je mons. Hosera Papa Franjo 11. veljače 2017. imenovao posebnim izaslanikom Svete Stolice za Međugorje, te 31. svibnja 2018. apostolskim vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje, na neodređeno vrijeme i ad nutum Sanctae Sedis.

Od tada mons. Hoser većinu vremena provodi u Međugorju uz kratke, većinom službene posjete stranim zemljama. Tako je proljetos bio gost predavač na jednoj duhovnoj obnovi u Parizu koju su organizirali prijatelji Međugorja, nakon koje je navratio u rodnu Poljsku gdje je ostao blokiran ovom situacijom s pandemijom korona virusa.

Međugorje je, kao što je poznato, pod upravom Svete Stolice i njime upravlja mons. Henryk Hoser, pa će vjerojatno budući tjedni biti ključni u upoznavanju i razgovorima sa novim biskupom mostarsko-duvanjskim i apostolskim upraviteljem trebinjsko-mrkanjskim mons. Petrom Palićem. Za nadati se da će se novi odnos dvojice biskupa tako važnih za Međugorje sada graditi na duhu dijaloga i razumijevanja ondje gdje ga dosad nije bilo. 


Izvor: medjugorje-info.com

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Uvjerenja sam da kada se priča o Luki trebalo bi…