Molitve

Molitvu koja nije nikad odbijena Isus se ukazao i ostavio molitvu jaku i snažnu


Molitva koju je Isus ostavio i koje je bude molio iskrenim srcem biti će sigurno uslišana. Molitva je posebna i pomoče mnogima u njihovim poteškoćama. Isus je uvijek tu i spreman pomoći. Protiv uništenja svijeta i čovjeka.

 

U Toursu, Francuska, tijekom 1840-ih, mlada redovnica karmelićanka, sestra Marie od Svetog Petra, primila je niz objava od našeg Gospodina o snažnoj pobožnosti koju je želio uspostaviti diljem svijeta – pobožnosti njegovu Svetom Licu. Izričita svrha ove pobožnosti bila je nadoknaditi blasfemije i bijede ‘revolucionara’ (komunista), kao i blasfemije ateista i slobodoumnika i drugih, plus, za bogohuljenje i skrnavljenje nedjelje od strane kršćana.

Puca u srce Boga

Naš Gospodin dao je sestri Mariji kratku, ali snažnu molitvu pod nazivom “Zlatna strijela”, kojom čovjek može “pucati izravno u Srce Božje” kako bi izliječio rane koje su mu nanesene zlobom grešnika. Od 9 povezanih obećanja s ovom pobožnošću, prve tri su: 1) “Mojim svetim Licem činit ćeš čuda” 2) “Mojim ćeš Licem zadobiti obraćenje mnogih grešnika” i 3) “Ništa što tražiš dajući ovu ponudu neće vam biti odbijeno.” Ova pobožnost dovela je svetu Tereziju do njezine velike svetosti. Svatko tko traži duhovnu metodu za borbu protiv ateizma, socijalizma, materijalizma i poganizma i njegovih programa i/ili tko traži praktički nepogrešivu metodu molitve, biti će oduševljen ovom molitvom.

Novčić za kraljevstvo nebesko

Kao što u zemaljskom kraljevstvu novac koji je otisnut slikom suverena ili vladajuće izvršne vlasti zemlje nabavlja sve što netko želi kupiti, tako ćete i u Kraljevstvu nebeskom dobiti sve što želite nudeći novčić, koji je Moje divno lice.”  Gospodin naš s. Mariji od sv. Petra

 

Molitva koju daje Isus

“Neka bude uvijek hvaljeno, blagoslovljeno, ljubljeno, obožavano i slavljeno presveto, najsvetije, najdraže, najnerazumljivije i neizrecivo Ime Božje, na nebu, na zemlji i pod zemljom, od svih stvorenja Božjih i od Presvetog Srca Gospodina našega Isusa Krista u Presvetom oltarskom sakramentu. Amen.

Nakon što je primila ovu molitvu, sestra Marija od sv. Petra dobila je viziju u kojoj je vidjela Presveto Srce Isusovo kako je  ranjeno ovom “Zlatnom strijelom” i kako iz Njega izviru bujice milosti za obraćenje grešnika. Cilj ovog teksta je oživjeti pobožnost prema Presvetom Licu Isusovu kao sredstvu odštete Bogu za zločine počinjene protiv Njegovog Božanskog Veličanstva. Može se postaviti pitanje, nije li se ova pobožnost reparacije univerzalno prakticirala u Crkvi prije nekoliko godina? Odgovor je, da, bila je raširena dugi niz godina nakon što je papa Leona XIII kanonski uspostavio Arhibratovštinu Svetog Lica 1885. No, nažalost, bila je zanemarena i zaboravljena u godinama neposredno prije Prvog svjetskog rata 1914. Nije li možda zbog našeg neuspjeha da nastavimo ovu reparaciju, kao što je zahtijevao naš božanski Gospodin u svojim objavama svetoj karmelićani iz Toursa, Bog dopustio da nas “zlobožnost zlih ljudi” potakne na dva svjetska sukoba, i sve njihove neopisive strahote?

I sada, kada svakodnevno živimo na rubu Trećeg svjetskog rata, koji prijeti potpunim uništenjem zbog atomskog oružja koje je trenutno u rukama naših neprijatelja, hoćemo li konačno prihvatiti ovu odštetu koju je tražio naš Gospodin? “Ljudi revolucionari”, koje je sam naš Gospodin označio kao komuniste (to je stanje političkog uma i namjere osim određene organizacije), ponovno se oživljava u novom anti-Bogu: Novom svjetskom poretku jednog svijeta bez boga, i toliko su zahvatili svijet nemirom da se čovječanstvo suočava s  potpunim uništenjem.

 

Obećanja Isusa

 1. 1. Naš Gospodin mi je obećao da će onim dušama koje štuju Njegovo Lice utisnuti crte svojega
  Božanstva.
  2. „Ovo svakog štovanja dostojno Lice je kao pečat Božanstva, koji posjeduje svojstvo da dušama
  koje na nj gledaju utisne sliku Boga.”
  3. „Po mojem ćete Licu postići spas mnogih duša. Po tom žrtvenom daru neće vam biti ništa
  uskraćeno. O, kada biste znali kako je mojemu Ocu ugodan pogled na moje Lice!”
  4. „Po mojem ćete Licu čudesno djelovati.”
  5. „Kako se u kraljevstvu može sve nabaviti novcem koji nosi sliku vladara, tako i vi možete dobiti
  sve što želite s dragocjenim novcem mojega svetoga čovještva.”
  6. „Svi oni koji revno štuju moje Lice u duhu naknade, čine ono što je učinila sveta Veronika.”
  7. „Što se više trudite da opet uredite moje Lice koje je svetogrdno bilo iznakaženo, to ću se i ja više brinuti za vašu dušu koja je grijehom bila nagrđena.”
  8. „Tko u tom djelu riječju, molitvom ili pismom zastupa Kristovu pravnu stvar, tomu će On biti
  branitelj kod svojega nebeskog Oca. U času smrti oprat će lice njegove duše, očistiti ga od svih
  grešnih mrlja i povratiti mu prvotnu ljepotu.”
  9. „Koliko god puta budeš prikazivala (Isus govori sestri Mariji) Ocu moje Lice, toliko će puta moja
  usta zazivati milosrđe.”

Objave Isusa

U ovoj objavi 30. listopada 1845. naš Gospodin daje najuzvišeniju uputu, pokazujući položaj Svetog Lica u odnosu na samo Sveto Trojstvo.

Zapamtite, dušo moja, svetu uputu koju vam je danas dao vaš božanski zaručnik u vezi s Njegovim ljupkim Licem. Zapamtite da ova Božanska glava predstavlja Vječnog Oca koji je nerođen, da usta ovog Svetog Lica predstavljaju Božansku Riječ, rođenu od Oca, i da su dva oka ovog divnog Lica simbol uzajamne ljubavi Oca i Sina, jer ova dva oka posjeduju samo jedno svjetlo, i jedno identično znanje između njih oboje, i proizvode jednu istu ljubav, koja predstavlja Duha Svetoga.

 

Promatrajte u Njegovim pramenovima kose beskonačan broj ljupkih savršenstava Presvetog Trojstva. Gledajte u ovoj veličanstvenoj Glavi onaj dragocjeni dio Spasiteljevog čovječanstva koji je sama Slika Jedinstva Božjeg.

Sada je to ljupko Spasiteljevo Lice prepuno neizrecivih otajstava koje hulitelji pokrivaju sramotom, obnavljajući gorke patnje Njegove Muke, svaki put kad napadnu Božanstvo, jer Sveto Lice je sama Slika Božja!

Studeni 1846. 

 

Ne postavljajući granice djelotvornosti Pobožnosti Svetom Licu, naš Spasitelj obavještava sestru Mariju od Svetog Petra da je blago Njegovog Lica tako ogromne vrijednosti da se kroz Njega sve stvari mogu riješiti! Evo suštine nove objave koju mi ​​je dao naš Gospodin u odnosu na Sveto Lice:

“Kćeri moja, stavljam svoje Sveto Lice u tvoje ruke da ga možeš neprestano nuditi Mome Ocu za spas svoje zemlje. Pretvori ovaj Božanski dar u dobru korist, jer Blago Moga Svetoga Lica samo po sebi ima tako ogromnu vrijednost da se kroz Njega mogu lako riješiti svi poslovi Mojeg doma. Kroz ovo Sveto Lice dobit ćete obraćenje mnogih grešnika. Ništa što tražite na temelju Svetog Lica neće biti odbijeno. Oh, kad biste samo znali kako je ugodan pogled na moje lice mome Ocu!”


Izvor: Vjera

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Brdo gdje je Isus proveo u kušnji 40 dana i…