Molitva za svjesno, aktivno i pobožno sudjelovanje u svetoj misi

Svi mi prigodom slavlja svete mise znademo biti rastreseni. Misli su nam negdje daleko od sakramentalne stvarnosti Euharistije.

Za to uvijek postoje razlozi: nismo se dobro pripremili za slavlje svete mise, opterećeni smo brigama i tjeskobama, nismo se dovoljno tjelesno i duhovno opustili, i mnogi drugi razlozi. Duhovnici nam savjetuju da na svetu misu dođemo barem desetak minuta ranije, kako bismo se mogli tjelesno i duhovno opustiti i koncentrirati na službu Božju, svetu misu po kojoj se spaja Nebeska i Zemaljska Crkva. Sam živi Bog, pod prilikama dva stola dolazi k nama: stol Riječi Božje i Posvećeni Kruh i Krv Kristova (Služba riječi Božje i Euharistijska prisutnost pod prilikama Kruha i Vina.)

Opustimo se uvijek da bismo doživjeli te sakramentalne stvarnosti. Nakon dolaska u crkvu isključimo sve misli koje nisu duhovnog karaktera, odbacimo iz sebe sve planove, usredotočimo se na zahvaljivanje Bogu za protekli tjedan. Prepustimo sve današnje brige i budućnost „u ruke Božje“. Recimo Bogu „nek se vrši volja tvoja.“ Neka nas ništa oko nas ne dekoncetrira. Izmolimo prije svete mise molitvu blaženoj Mariji od Isusa, utemeljiteljici klauzurnih sestara „Kćeri Srca Isusova.“

O Bože, Oče milosrđa u svom Duhu svetosti, Ti si prosvijetlio Blaženu Mariju od Isusa, dao si joj da promiče na zemlji neumorno živo sudjelovanje vjernika u proslavi Otajstva Euharistije.

Sad, dok je u Tvojoj prisutnosti, daj nam, njezinim sudjelovanjem sjediniti u jedinstvenu žrtvu Kristovu žrtvu nas samih da bismo sudjelovali svjesno, pobožno i djelatno u liturgiji svete mise.

Daj nam također posredovanjem Blažene Marije od Isusa posebnu milost koju te molimo s vjerom i ljubavlju.

Po Isusu Kristu, Gospodinu našem. Amen.

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu.


2,272 total views, 3 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  %d blogeri kao ovaj: