Molitve

Molitva za novi dan i raduje danu i traži Božji mir

Molitva za novi dan

Počevši od dana u miru često može biti težak zadatak. Možemo pogledati naš kalendar ujutro i odmah naglasiti da razmišljamo o svemu što treba učiniti.

Ipak, Bog nas potiče da ostavimo na stranu naše tjeskobe i prihvaćamo njegovu volju za nas, pouzdajući se u njegovu providnost. Dok naš dan može izgledati neodoljiv, Bog je tamo na našoj strani, spreman da nas vodi u pravom smjeru.

Kada dopustimo Bogu da preuzme kontrolu nad našim životima,
konačno se možemo opustiti i biti u miru, znajući da će sve biti dobro.

Ispod je verzija molitve koju je molio  Moskvi Metropolitan Philaret, svetom biskupu Ruske, 19. stoljeća.

 

Daj, O, Gospodine, da se suočim s onim što ovaj novi dan treba donijeti mirnim umom. Daj da se posvećujem svojoj Svetoj volji.

Za svaki sat ovoga dana, poučite i podrľite me u svemu. Što god mogu primiti tijekom dana, naučite me da ih prihvatim mirno, sa čvrstom uvjerenjem da sve dolazi po vašoj svetoj volji.

Upravljajte svojim mislima i osjećajima u svemu što radim i kažem. Kada se dogode nepredviđene stvari, ne dopustite da zaboravim da sve dolazi od Tebe.

Podučiti me da se ponašam iskreno i mudro prema svakom članu moje obitelji, a ne ljutiti ili neugodno drugima.

Daj mi snage, Gospodine, da podnese umor nad narednim danom i sve što će donijeti. Vodite moju volju i podučite me da molim, vjerujem, nadam se, trpim, oprostim, ljubim i molim se u meni. Amen


Autor: aleteia.org

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Papa Franjo se na kraju današnje opće audijencije osvrnuo na…