MOLITVA ZA DOMOVINU vlč. Zlatka Sudca

Internetom kruži lijepa molitva za domovinu koju je sastavio vlč. Zlatko Sudac. Kako vam se čini?

”Daj, Bože, kao što si ti jedan, jedan nam Spasitelj i Učitelj i jedna Istina, da se tako i cijeli naš hrvatski narod složi u jednoj pravoj vjeri, te tako složni služimo tebi na slavu, sebi na spasenje, domovini na korist. Iskorijeni stoga krive nauke i bezboštvo.

Daj svim poglavarima bistru pamet i dobro srce, da nas vode putem istine i pravde; daj njihovim savjetnicima plemenite i sretne misli, sucima pravičnost, da se kod nas i posvuda zlo kara i kazni, dobro hvali i naplaćuje, zlo i sramota zatire, red i skladnost udruži, i da svaki bude vjeran u svojoj službi.

Daj našoj hrvatskoj domovini sreću, umnoži joj stanovnike, blagoslovi poljodjelstvo i trgovinu; unaprijedi u njoj pravu znanost, umjetnost, obrt i svaki rad, svaki plemeniti duhovni i tvarni pothvat. Čuvaj joj polja od nepogode, nadari nas dobrom ljetinom, privredom i turizmom. Čuvaj nas, Bože, od neprijatelja rata, od kužnih bolesti i gladi. Čuvaj nas od mržnje, nesloge, svađe i nemira.

Sve nas, Bože, nadahni duhom istine i ljubavi, da tebi vjerno služeći i međusobno se bratski ljubeći, slavimo tebe višnjega Vladara, sada i u nebeskoj domovini dovijeka.

Po Kristu, Gospodinu našem. Amen.”

 

Izvor: Portal Dnevno.hr; autor: D.B.

6,992 total views, 2 views today

Facebook Comments

Admin

1 Comment

  1. Avatar
    opedun benjamin eleazer veljača 18, 2017

    father zlatko sudac, please pray for me to the Lord Almighty. I know I have wronged him in the past, but after my confession a few days ago I received the rosary of the sorrows of Mary as agift from the priest. but the reason is I wish to live the life of saints, and many more prayers in my heart I know you know of, but please pray 4 me and all other sinners out there to follow the example of Jesus Christ and all the saints and return to God. please send to me any copy of prayers thatay be helpful to me and others at large.

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: