MOLITVA

52      Molitva je razgovor s Bogom; prirodna je i potrebna kao disanje i hrana. U molitvi – misli, riječi, pjesmi – Bogu se klanjamo i zahvaljujemo za sve dobro i molimo ga za milost i za naše duhovne i tjelesne potrebe.

Molimo za žive uključujući i neprijatelje i za pokoj mrtvih. Molimo se i Mariji, anđelima, svecima pa i prijateljima, da se oni mole Bogu za nas. Trebamo moliti svaki dan, a Bog će nam već odgovoriti na neki način (Mt 6, 7.18). Molitva može biti i privatna (bilo gdje, bilo kada i u bilo kojem položaju) i zajednička, npr. sveta misa. Možemo moliti svojim riječima, ili općim molitvama kao “Hvala Bogu” i “Gospodine smiluj se”, te sljedeće molitve.

53      ZNAK SVETOGA KRIŽA. U ime + Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.8

54      MOLITVA GOSPODNJA / OČE NAŠ. Oče naš, koji jesi na nebesima, sveti se ime Tvoje. Dođi kraljevstvo Tvoje. Budi volja Tvoja kako na nebu tako i na zemlji. Kruh naš svagdanji daj nam danas. I otpusti nam duge naše, kako i mi otpuštamo dužnicima našim. I ne uvedi nas u napast, nego izbavi nas od zla. Amen. (Oče naš je najsavršenija molitva).

55      SLAVOSLOVLJE / SLAVA OCU. Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu. Kako bijaše na početku, tako i sada i vazda i u vjeke vjekova. Amen.

56      ČIN POKAJANJA. 1. Bože, milostiv budi meni grješnomu. (Ovo je kratko pokajanje).

 1. Moj Bože, kajem se i žalim od svega srca, što grijesima uvrijedih Tvoju neizmjernu dobrotu. Čvrsto odlučujem da ću se popraviti i uz pomoć Tvoje milosti neću više griješiti, da ću za svoje grijehe činiti dostojnu pokoru i čuvati se grješne prigode. Amen. (Ovo je savršeno pokajanje).
 2. O moj Isuse, oprosti nam naše grijehe, očuvaj nas od paklenoga ognja, dovedi u raj sve duše, osobito one kojima je najpotrebnije Tvoje milosrđe. (Ovo je Fatimska molitva).

57      ANĐEOSKI POZDRAV / ZDRAVO MARIJO. Zdravo, Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom; blagoslovljena ti među ženama, i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus. Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas grješnike sada i na čas smrti naše. Amen


 

5,280 total views, 9 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  <

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Hide Related Posts
  %d blogeri kao ovaj: