Molitve

Molite svakog dana ovu molitvu: Isuse, čuvaj me danas od zloga i napasti

Molitva je najbitnija u vašem životu, svaki dan da provodite vrijeme u molitvi bez obzira di ste, Gospodin je uvijek prisutan bližu vaš i očekuje vaše molbe. Uzmite si vremena za njega i molite ovu predivnu molitvu za ohrabrenje i jačanje vaše duše u Gospodinu.

“Isuse, čuvaj me danas od zloga, napasti, sotonskih napada i iskušenja, straha od tame i straha od ljudi, mučnina, bolesti, srdžbe i svega onoga što nije tvoje Kraljevstvo.”

Doista, ako već poškropljena krv jaraca i bikova i pepeo juničin posvećuje onečišćene, daje tjelesnu čistoću, koliko će više krv Krista – koji po Duhu vječnom samoga sebe bez mane prinese Bogu – očistiti savjest našu od mrtvih djela, na službu Bogu živomu. (Heb, 9, 13-14)

Ove riječi iz Poslanice Hebrejima kojima se uspoređuje Stari zavjet (spominjući se Mojsijeva zakona) s Novim zavjetom (ističući veličinu Kristove žrtve), jasna su nam poruka kolika je snaga Krvi Kristove koja je „cijena našega spasenja“ te „najjasniji i najveći znak Božje ljubavi“, kako tumači sv. Gašpar del Bufalo. Izmolimo stoga svakoga dana ovaj zaziv Predragocjenoj Krvi Kristovoj kao zaštitu koji donosi portal Rastimo u Gospodinu:

Isuse, čuvaj me danas

Isuse Kriste, ja vjerujem da si sada ovdje. Molim te blagoslovi mene, ovo mjesto, ovaj dom i ovaj prostor. Svojom presvetom krvlju operi me od svih grijeha, i zazivam Tvoju presvetu Krv kao zaštitu na sebe (i svoju obitelj). Prelij me od vrha glave do tabana mojih nogu da budem potpuno zaštićen od sotone i svakoga zla što od njega dolazi.

Isuse, čuvaj me danas (večeras) od zloga, napasti, sotonskih napada i iskušenja, straha od tame i straha od ljudi, mučnina, bolesti, srdžbe i svega onoga što nije tvoje Kraljevstvo. Molim te Isuse ukloni od mene sve što mi stoji na putu do Tebe.

Isuse ti si me pozvao u svoju službu, molim te Isuse osposobi me za molitvu, oslobodi me od straha i ispuni me darovima i plodovima svoga Svetoga Duha, daj mi dar mudrosti, znanja, spoznaje, vjere, razlučivanje duhova, da živim i djelujem u milosti i u tvojoj prisutnosti, da ispunjam tvoju volju i da se preko mene proslaviš.

Upotrijebi me da po meni budeš upoznat, čašćen i voljen od svih ljudi, a posebno onih koje si mi dao da ih dovedem k tebi. Gospodine Bože dotakni svako srce koji si mi povjerio, neka Duh Sveti preko mene dotakne svaku dušu koju si mi povjerio i oslobodi je od svega onoga što je priječi da bude potpuno tvoja i slobodna za tebe.

Ja svoju nadu polažem u Presveto Trojstvo i vjerujem da me nikada neće ostaviti!

Slava Bogu Ocu, slava Bogu Sinu, slava Bogu Duhu Svetom!
Kako bijaše na početku, tako i sada i vazda i u vjeke vjekova. Amen.

Izvor: medjugorje-news.com


Autor: rastimo u vjeri

(Visited 3.284 times, 18 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Klecanje pred Gospodinom Isusom Kristom, je nešto posebno, kad kršćanin…