Molite se Bogu isključivo svojim riječima? Možda ste upali u ovu đavlovu zamku!

ZAPITAJMO SE..

Upozorava sv. Ljudevit Montfortski:


Ne možemo ne zamijetiti da je danas sve više glasova iz koji vjernike upućuju na sumnju i prestanak molitve svete krunice, molitve Zdravo Marijo, a čak i Oče Naš u posljednje vrijeme biva stavljen na kušnju. Ti isti glasovi najčešće upućuju da je Bogu potrebno moliti se samo svojim riječima, što nikako nije pogrješno, međutim, kako upozorava sveti Ljudevit Montfortski, napuštanje tradicionalnog načina molitve može nas dovesti do velike đavlove zablude. U knjizi ‘Čudesna tajna svete krunice za obratiti se i spasiti se’, sv. Ljudevit Montfortski upozorava na – DUHOVNU OHOLOST, pa tako piše:a

 

‘…Da su kvijetisti, lažno prosvijetljeni naših dana, slijedili ovaj savjet, ne bi bili doživjeli tolike strašne padove niti uzrokovali toliko sablazni u pobožnosti. Posebne su đavolske zablude vjerovati da postoje uzvišenije molitve od Oče naš i Zdravo Marijo, i napustiti ove božanske molitve koje su oslonac, snaga i čuvar duše.
Slažem se da nije uvijek potrebno moliti naglas, i da je nutarnja molitva, u određenom smislu, savršenija od usmene ali uvjeravam vas da je vrlo opasno, da ne kažem pogubno, svojevoljno napustiti molitvu Krunice pod izgovorom jednog savršenijeg sjedinjenja s Bogom. Duša profinjeno ohola, prevarena od đavla što hara o podne (usp Ps 91,6), nastoji koliko joj je to moguće u nutrini, uzdići se do uzvišenog stupnja molitve svetaca. Ona zato prezire i zanemaruje tradicionalne načine molitve koje smatra dobrima samo za obične duše; sama sebi zatvara uho anđeoskom pozdravu i čak molitvi koju je Bog sam sastavio, molio i zapovjedio: A vi molite ovako: Oče naš…(Mt 6,9). Tako ta duša pada iz obmane u obmanu, iz ponora u ponor….

 


Autor: Vjera

 4,077 total views,  2 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.