Crkva u svijetu

Molimo krunicu Usred napetosti oko pobačaja, pozvani na molitvu krunicu u Petak

Američki biskup poziva cijeli svijet da 13. 5. molimo krunicu protiv pobačaja i da se to spriječi jel ubijanje dijete je grijeh i svi koji mogu tog datuma da mole krunicu u svojim domovima, crkvama ili grupama.

Američki biskupi pozivaju vjernike da se pridruže u molitvi 13. svibnja, na spomendan Gospe Fatimske

Curenje nacrta mišljenja Vrhovnog suda koji ukazuje na mogući preokret Roe protiv Wadea pratile su demonstracije koje su organizirali zagovornici pobačaja tijekom vikenda na Majčin dan.

Grupe za prava pobačaja na društvenim su mrežama organizirale prekid katoličkih misa i uznemiravanje sudaca Vrhovnog suda u njihovim domovima, dok je nekoliko centara za trudnoću za život uništeno.

U utorak su dva katolička biskupa pozvala katolike da “s uljudnošću i ljubavlju svjedoče o prekrasnom daru života” pridružujući se postu i molitvi.

Nadbiskup José H. Gomez iz Los Angelesa, predsjednik Konferencije katoličkih biskupa SAD-a (USCCB) i nadbiskup William E. Lori iz Baltimora, predsjednik Odbora USCCB-a za pro-životne aktivnosti , pozvali su katolike da poste i mole krunicu na Petak, 13. svibnja, Spomendan Gospe Fatimske .

U priopćenju za javnost biskupi su napisali:

Usred trenutnih napetosti, pozivamo katolike diljem zemlje da nam se pridruže u postu i molitvi krunice u petak, 13. svibnja, na spomendan Gospe Fatimske. Prinosimo svoje molitve i post na ove nakane:

*Za našu naciju, za integritet našeg pravosudnog sustava i da sve grane vlasti budu posvećene traženju općeg dobra i zaštiti dostojanstva i prava ljudske osobe, od začeća do prirodne smrti.

*Za poništenje presude Roe protiv Wadea i Planned Parenthood protiv Caseyja u konačnoj odluci Vrhovnog suda u predmetu Dobbs protiv Jacksona .

*Za obraćenje srca i umova onih koji se zalažu za pobačaj.

*Za novu predanost izgradnji Amerike u kojoj su djeca dobrodošla, njeguju se i zbrinuti; gdje se majke i očevi ohrabruju i jačaju; i gdje se brak i obitelj prepoznaju i podržavaju kao pravi temelji zdravog i cvjetnog društva.

*Za zagovor i vodstvo Naše Blažene Majke dok Crkva nastavlja hodati s majkama i obiteljima u potrebi, i dalje promicati alternative pobačaju, te nastoji stvoriti kulturu života.

Kao katolici, svjedočimo lijep dar života uljudnošću i ljubavlju, svojim mirnim molitvama i našim suosjećajnim služenjem svima u potrebi.


Izvor: aleteia.org

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Evangelizatori su su bili hrabri i otišli su čak u…