MNOGIMA NEVJEROJATNO! Znate li koja je godišnja plaća Pape Franje?

Papa bi trebao živjeti po primjeru Isusa..

Kao vođa Katoličke crkve u cijelom svijetu moglo bi se pretpostaviti da papa Franjo prima izdašnu plaću kao naknadu za svoje dužnosti. Međutim, istina je suprotna.

Godine 2001. pojavile su se glasine da je Ivan Pavao II primao pristojnu plaću, ali New York Times je preko vatikanskog glasnogovornika demantirao te glasine rekavši: Papa nikad nije dobio plaću.

To ne primanje plaće još više vrijedi i za papu Franju koji kao član družbe Isusove ima položen zavjet siromaštva od prvog dana kad je ušao u zajednicu.

Međutim, iako Franjo ne prima novac u obliku mjesečne plaće, on ima plaćene sve putne troškove i troškove stanovanja, a ne mora brinuti ni o hrani. Ali nema svoja osobna primanja koja bi mogao trošiti kako poželi.

Ali zato papa Franjo ima pristup velikom fondu dobrotvornog novca koje može slobodno distribuirati ljudima u potrebi. Tako je nedavno darovao pola milijuna dolara u pomoć 75 tisuća ljudi u Meksiku. To je samo jedna od redovitih donacija koje papa Franjo čini, često nakon prirodnih katastrofa, na područjima rata, suše ili drugih nesreća.

Papa bi trebao živjeti po primjeru Isusa, koji isto tako nije imao plaću te je ovisio o darežljivosti drugih čime je osigurao sve svoje potrebe tijekom tri godine službe, kako se spominje u Svetom Pismu.

Prenosi portal: aleteia.org


Autor: Vjera

 948 total views,  2 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.