Mir u obitelji

Sve ono što je Marija govorila o obiteljima, svi savjeti koje je davala, sva majčinska upozorenja, svi pozivi na predanje Bogu i odluka za svetost, te poziv na ljubav i praštanje, vode onome glavnome cilju, prema kojemu je ona odredila svoje ime, kad je kazala: Ja sam Kraljica mira.

Mir je najdublja čežnja čovjekova srca. Sve što čovjek radi , bilo dobro bilo zlo, on na neki način traži mir. I kad ubija drugoga ili sam sebi oduzima život, čovjek traži put do mira, kao i kad daje svoj život za druge. Mir je biblijska vrednota, koja je ostvarena samo onda kad se dogodi punina svih dobara: duhovnih, duševnih i fizičkih.

Mir je na koncu moguć samo tamo gdje se život prihvaća, ljubi, poštuje i brani. Zato je opet obitelj ili mjesto mira, a time mjesto života ili mjesto uništavanja, te time mjesto smrti.

Mariji, kao Kraljici mira i novoj Evi, majci svih živih, stoji na srcu mir obitelji.

Stoga je jedna od glavnih nakana molitve u obiteljima: mir, koji je u ovo vrijeme posebno ugrožen. Uz poziv na molitvu za mir poziva i na post, jer upravo od molitve i posta zavisi što će se događati u obitelji i u svijetu /usp. poruka od 25. srpnja 1991./.

Povijesno gledano, tada se već rasplamasavao ratni vihor u Hrvatskoj. Bog daje mir i štiti od nemira i zala /usp. poruka od 25. prosinca 1992./.

Dok Bog želi mir, jer je izvor mira i poziva preko Marije na post i molitvu za mir, sotona želi nemir, rat, uništenje svakoga dobra u srcima, obiteljima, i u cijelome svijetu /usp. poruka 25. ožujka 1993./. Samo se molitvom nadvladava nemir i mržnja, a dolazi mir /usp. poruka 25. travnja 1993./. U božićnoj poruci 1994. Marija je majka koja se s nama raduje i moli s nama za mir, mir u našim srcima, mir u našim obiteljima, mir u našim župama i u cijelome svijetu, te zaziva blagoslov mira od Kralja mira, koji može dati mir. Stoga treba konačno shvatiti da je mir Božji dar, koji rađa ljubavlju, a ljubav mirom /usp. poruka 25. travnja 1996./.

A svaki put na koncu ukazanja, prema svjedočanstvu vidjelaca, govori: “Idite u miru, anđeli moji!”

 2,607 total views,  2 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.