Mir koji Isus daje

Mir vam ostavljam, mir svoj dajem vam. Ne dajem vam ga, kao što svijet daje. Neka se ne plaši srce vaše i neka se ne boji! (Ivan 14,27)

U svojoj oporuci Krist je svim svojim sljedbenicima ostavio najskupocjeniji dar na svijetu. To nije bio dar u srebru ili zlatu, nekretninama ili osobnom vlasništvu. Bio je to dragocjeni dar savršenog mira. Davatelj mira dirljivo je izjavio: “Mir svoj dajem vam.”

Mir koji Isus daje više je od puke odsutnosti rata. To je unutarnji, trajni mir i sigurnost usprkos ratu. To je proizvod Kristove moći koja opravdava i pomiruje (Rimljanima 5,1).

Mir koji Isus daje odstranjuje osjećaj krivnje koja nas nagriza. On donosi unutarnju sigurnost. U naše srce stavlja dugu nade, a naš strah od budućnosti obraća u potpuno povjerenje u dobrog i svemogućeg nebeskog Oca.

Mir koji Isus daje dar je koji dobivamo od Njega. Pravi mir, onaj “koji nadilazi svaki um” (Filipljanima 4,7), Krist naziva “moj mir”, a ne “kakav svijet daje”. Ovu vrstu mira ne može podariti nikakva znanost.

Droge koje čine čuda ne mogu ga proizvesti; bogatstvo ga ne može kupiti; političari ga ne mogu propisati zakonom; obrazovanje ga ne može izazvati; psihologija ga ne može potaknuti; slava ga ne može osigurati. Mir koji Isus daje nema zamjene. Snagu ima samo mir sa zaštitnim znakom Neba.


Izvor, linka: https://www.novizivot.net/2018/01/14/mir-isus-daje/

 5,206 total views,  3 views today

Komentar

1 Comment

  1. Avatar
    dubravka 08 travnja, 2018

    dragi i premili moji svi koji ste u molitvi dragom isusu molite za mene presvetog Gospodina da me ozdravi svojom snažnom i moćnom vjerom molite svi da me Isus ozdravi od teške bolesti karcinoma i podari milost i opere me svojom božanskom krvlju i bude stalno kraj mene i da me dragi Bog ozdravi i otjera svako zlo od mene van van van i da me ostavi zdravu kao kada me stvarao molim milost molim blagoslov o Bože pomozi mi.Amen!

Postavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.