Meksička kraljica ljepote je napravila je radikalan korak: želi se posvetiti Bogu kao redovnica

Esmeralda Solis Gonzales je mlada Meksikanka koja je prošle godine okrunjena kao „kraljica ljepote“ u svom rodnom gradu – a sada se pridružila Siromašnim klarisama,  misionarkama Presvetog Sakramenta.

Dvadesetjednogodišnja Gonzales je tijekom prošlog tjedna ispričala svoju životnu priču putem Facebook stranice Miss Meksika.

Esmeralda je rođena 12. travnja 1997. u Valle de Guadalupe, Jalisco Satte, u katoličkoj obitelji. Sada živi u samostanu Siromašnih klarisa misionarki Presvetog Sakramenta Cuernavaca u Mexicu, nakon  što je napustila karijeru nutricionistice.

„Ne,  zaista ne možete znati što je redovnički život sve dok niste unutar njega. Do sada sam ga gledala iz drugačije perspektive, iz svijeta kakav je i što vam nudi“, rekla je Esmeralda za CNA.

 „Bila sam veoma sretna sa svim što sam imala, ali to se ne može usporediti sa srećom koju Bog sada stavlja u moje srce“.

Mlada postulantica srela je Siromašne klarise Misionarke prije nekoliko godina, kad joj je bilo 14. godina, kad se njeno zanimanje za redovničko zvanje počelo buditi kroz „dane zvanja“, misije i kampiranje.

U nastavku je istaknula kako je prošlo jedva mjesec dana od kako je počela o tome razmišljati i razlučivati kojem bi se zvanju posvetila, a zaključila je u ožujku 2017. Na blagdan Blagovijesti, 25.ožujka 2017., rekla je svoj prvi „DA“ ovom, posvećenom zvanju.

„Božja prosudba vremena je savršena. Tijekom vremena raspozvanjavnja svoga zvanja Bog je dopustio da imam neka iskustva, kao što je na primjer „kraljica ljepote“ i druge doživljaje koji su u mom životu ostavili pečat – da dopustim Bogu da me pouči  što će u mom životu biti kasnije.“

Poziv na duhovno zvanje je, poput „malog trna“ uvijek je bio prisutan u njezinom životu, rekla je Esmeralda. „Shvatila sam da moram napraviti prostora za Boga u svom životu i naći put koji je On za mene planirao. U procesu razabiranja svoga zvanja uvijek je bilo i straha i sumnji, ali ljubav našega Gospodina svaki dan mi je pomagala da nadvladam svaki osjećaj obeshrabrenosti“, rekla je.

Esmeralda kaže da je otkrila da ju Bog poziva služiti mu na „radikalan način“, a to znači – da promijeni svoj život, „da zagrli Kristov križ i prisnije ga živi.“

„Veoma sam kratko u redovničkom zvanju, ali sam istinski vrlo sretna“.

Sa svrhom da otkrije koje je njezino zvanje Esmeralda je mnogo vremena provela u molitvi i čineći karitativna djela, „saznavajući iz vanjskog svijeta što ova promjena treba uključivati.“

„Promjena je teška za obitelj, jer uključuje odjeljivanje, ali sam uvijek imala potporu svojih roditelja, braće i sestara, te istinskih prijatelja. Iako sam svoju osobnost mogla razvijati u nekom drugom zvanju, osjećam da, ako me Bog treba, mogu brati plodove na različite načine“, rekla je za CNA.

Esmeralda ima nešto reći mladim ljudima. Kaže da će u svakom zvanju imati poteškoća, „ali ako idete s Gospodinovom rukom u svojoj ruci, uvijek ćete biti sposobni učiniti slijedeći korak“. „U redovničkom životu je svaki dan novi početak i nova prilika da širite Božje kraljevstvo. Taj život uključuje mnoge žrtve, ali one su uvijek nagrađene radošću.“

Mlada novakinja je također rekla da je stvarnost i sreća koju svijet prodaje vrlo atraktivna, ali je bitno da svoj pogled usmjerite na ono što traje.“

„Ne smijete se bojati. Bog vas poziva, On će se pobrinuti za sve. Sve što vi trebate učiniti je primiti ga s mnogo mira, radosti i pouzdanja. Vjerujem da je strah veliki izgovor, da je odgovoran za odbijanje istinske radosti koju samo Bog može ponuditi“, rekla je.

Misionarke Presvetog Sakramenta siromašne Klare su redovnička zajednica Papinskog prava koju je osnovala blažena MariaInes Teresa Arias 1945. U Cuernavaca, Mexico.

Duh Instituta je slavljenje Euharistije, Marije, svećenika i čašćenje Isusa u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Misionarke rade u klinikama, grupama mladih, s predškolskom i školskom djecom, sa studentima na sveučilištima, u studentskim domovima, centrima za duhovne vježbe, između ostalog, u misijama. Prisutne su u slijedećim zemljama: Mexico, Costa Rica, USA, Spain, Italy, Ireland, Russia, Japan, Korea, Indonesia, Sierra Leone, Nigeria, Vietnam i India.

 

Izvor: obitelj-malih-marija.com /Prevela i prilagodila: Ana Penić

1,808 total views, 3 views today

Facebook Comments

Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: