Svjedočanstva

Marin Čilić: Vjera mi je dala puno snage i unutarnjeg mira!

Naš najbolji tenisač Marin Čilić čijom je zaslugom hrvatska teniska reprezentacija odnijela pobjedu na Davis Cupu dolazi iz malenog Međugorja, mjesta od oko 4000 stanovnika u općini Čitluk, u Bosni i Hercegovini. Ova je godina bila uspješna za njega.


U veljači se popeo na kip Krista Otkupitelja u Riu de Janeiru, u travnju oženio dugogodišnju djevojku Kristinu Milković, a u studenom osvojio Davis Cup.

Njegova životna priča počela je 28. rujna 1988. godine, a s 14 godina preselio se iz rodnog Međugorja u Zagreb kako bi se posvetio tenisu.

Međugorje je u svijetu poznato po Gospinim ukazanjima te kao mjesto molitve. Čilić svoj uspjeh često povezuje s rodnim krajem.

“Znam da mi je vjera jako mnogo pomogla tijekom karijere, pogotovo kad stvari nisu bile bajne i kad sam bio u teškim trenucima. Znam da mi je vjera dala puno snage i unutarnjeg mira. U Međugorju osjećam posebnu energiju koja me ispunjava, a vjerujem i mnoge druge ljude koji ondje svakodnevno dolaze”, rekao je jednom prilikom Marin.

Zanimljiva je činjenica da kad je Marin bio na teniskom turniru u Riu de Janeiru osvojio je i kip Krista Kralja. Tom je prilikom poručio da je zahvalan na ovom iskustvu.

 

Autor: https://hkm.hr

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Kad dijete krene plakati, treba ga smiriti, najbrže i najlakše…