Marin Čilić: Vjera mi je dala puno snage i unutarnjeg mira!

Naš najbolji tenisač Marin Čilić čijom je zaslugom hrvatska teniska reprezentacija odnijela pobjedu na Davis Cupu dolazi iz malenog Međugorja, mjesta od oko 4000 stanovnika u općini Čitluk, u Bosni i Hercegovini. Ova je godina bila uspješna za njega.


U veljači se popeo na kip Krista Otkupitelja u Riu de Janeiru, u travnju oženio dugogodišnju djevojku Kristinu Milković, a u studenom osvojio Davis Cup.

Njegova životna priča počela je 28. rujna 1988. godine, a s 14 godina preselio se iz rodnog Međugorja u Zagreb kako bi se posvetio tenisu.

Međugorje je u svijetu poznato po Gospinim ukazanjima te kao mjesto molitve. Čilić svoj uspjeh često povezuje s rodnim krajem.

“Znam da mi je vjera jako mnogo pomogla tijekom karijere, pogotovo kad stvari nisu bile bajne i kad sam bio u teškim trenucima. Znam da mi je vjera dala puno snage i unutarnjeg mira. U Međugorju osjećam posebnu energiju koja me ispunjava, a vjerujem i mnoge druge ljude koji ondje svakodnevno dolaze”, rekao je jednom prilikom Marin.

Zanimljiva je činjenica da kad je Marin bio na teniskom turniru u Riu de Janeiru osvojio je i kip Krista Kralja. Tom je prilikom poručio da je zahvalan na ovom iskustvu.

 

Autor: https://hkm.hr

 8,452 total views,  2 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.