Međugorje

Los Angeles Times odabrao Međugorje kao destinaciju koju treba posjetiti 2020. godine

Između deset odličnih destinacija koje treba uzeti u obzir 2020. godine odabrali su – MEĐUGORJE!


Ovu uistinu zadivljujuću vijest objavila je jedna od najvećih američkih dnevnih novina a Međugorje je kao vjersko odredište jedino takvo na listi.

Popularne američke dnevne novine La Times odabrale su Bosnu i Hercegovinu kao jednu od najpoželjnijih destinacija koje morate posjetiti u 2020.godini.

La Times ističe kako je rat u Bosni završio u prosincu 1995., a multikulturalna nacija Bosne i Hercegovine započela novo poglavlje s rastućim turizmom. Navode i kako je prvih devet mjeseci 2019. godine dolazak posjetitelja povećao s 11% na 1,2 milijuna.

 

Ovdje (po abecednom redu) je 10 mjesta koja bismo voljeli vidjeti u narednoj godini, a vjerujemo da biste i vi, piše na mrežnim stranicama La Times-a gdje su na prvom mjestu istaknuli BiH.
Naveli su i gradove koje je poželjno obići; glavni grad -Sarajevo, čija stara četvrt uključuje crkve, sinagoge i džamije koje datiraju stoljećima unazad te Mostar kojeg su istaknuli kao mjesto održavanja zimskih olimpijskih igara 1984.godine, uništenog u ratu ranih 90-ih te ponovo izgrađenog 2018. Dalje su u opisu naveli znamenitosti poput Mosta u Mostaru, izgrađenog u 16. stoljeću, uništenog 1993., a obnovljenog 2004., te ga istaknuli kao domaćina ljetnih glazbenih festivala. Istaknuli su i neke zanimljive događaj poput tradicionalnog takmičenja u skokovima u vodu sa Starog mosta.

I ono čemu se iznimno radujemo što su između Egipta, Kanade, Japana, Maldiva …odabrali Međugorje kao destinaciju koju treba posjetiti u 2020.godini. U opisu su naveli kako se Gospa prvi puta ukazala na Brdu Ukazanja te su istaknuli kako je papa Franjo odobrio  hodočašća.

Dužni smo napomenuti da je malo Gospino mjesto u kojem se Gospa ukazuje već 36 godina jedino vjersko odredište koje su stavili na svoju listu.

Izvor: međugorje.info


Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Bolesti duše treba liječiti, a lijek je za to traženje…