Lijek za nevjeru

Kako iskren vjernik nalazi “lijek” za nevjeru? Promotrimo ove misli o tome kako da svoje srce riješite sumnje.

Odnesite svaku brigu, strah i breme Isusu – i ostavite ih na njegovim ramenima!

“Svu svoju brigu bacite na njega, jer se on brine za vas” (1 Pt 5,7). Ljubljeni, ovo je Božja osobna riječ za vas: “Ne nosi to breme nijedan sat dulje. Ja se brinem za sve što se događa i dovoljno sam velik da sve to nosim za tebe.”

Tako sam zahvalan što Bog nikada nije pod stresom niti je preopterećen! Njegova ramena mogu nositi težinu sve njegove djece u isto vrijeme; zapravo, on nas potiče da sve stavimo na njega. “Povjeri Jahvi svu svoju brigu, i on će te pokrijepiti: neće dati da ikada posrne pravednik” (Ps 55,23).

Prođite sad popisom bremena i recite Bogu: “Oče, dajem ti ovaj problem, ovaj izazov, ovaj odnos.” I budite potpuno uvjereni da se on brine!

Zatim, otisnite se u punoj vjeri u pisanu Riječ Božju. Uzmite Gospodnji izazov da živite po njegovoj Riječi. “Ne živi čovjek samo o kruhu, nego o svakoj riječi koja izlazi iz usta Božjih” (Mt 4,4). Morate biti u stanju reći: “Živjet ću i umrijeti po Božjoj Riječi.”

“Onomu koji vas može očuvati od pada i postaviti neporočne i razdragane pred njegovom slavom” (Jd 24). Neka Bog preuzme breme te vas sačuva. Samo ga uzmite za riječ i recite mu da ćete staviti svoj život na to. Pokažite mu da vjerujete svakoj njegovoj riječi – i budite blagoslovljeni!


Izvor: worldchallenge.org

 2,825 total views,  3 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.