Duhovnost

Kršćanin treba rasti u duhovnost … mi ćemo porasti u svakom pogledu, …prema Kristu (Poslanica Efežanima 4,15)…

U duhovnim stvarima, mnogi kršćani ostaju usporeni i ograničeni; iz godine u godinu uopće ne napreduju. U njima se ne vidi poticaj rasta ni duhovni interes.

Oni postoje, ali ne rastu prema Kristu. Trebamo li se zadovoljiti rastom u zelenu stabljiku kada bismo mogli porasti u klip i konačno sazreti u zlatni kukuruz? Hoćemo li se zadovoljiti vjerom u Isusa, govoreći: Siguran sam, bez želje da iskustvom spoznamo puninu koja se nalazi u Njemu?

Ne treba tako biti. Poput dobrih trgovaca nebeske tržnice, trebali bismo težiti obogaćenju u spoznaji Isusa. Dobro je brinuti se za tuđi vinograd, ali ne smijemo zanemariti osobni duhovni rast i sazrijevanje. Zašto bi u našem srcu uvijek bila zima? Istina, treba nam vrijeme sjetve – o, kako nam treba proljeće, da, ali i ljeto, koje nam daje naznake rane žetve.

Ako želimo sazreti u milosti, moramo živjeti blizu Isusa – u Njegovoj prisutnosti – sazrijevati pod suncem Njegovih osmjeha. Moramo boraviti u slatkom zajedništvu s Njim. Ne smijemo se zadovoljiti gledati Njegovo lice izdaleka, već mu se moramo približiti i, poput Ivana, nasloniti glavu na Njegovo rame. Tako ćemo napredovati u svetosti, ljubavi, vjeri i nadi – u svakom dragocjenom daru.

Kao što je izlazak sunca, koje obasjava vrhove planina, predivna slika putnikovom oku, tako je najljepše na svijetu promatrati duhovni sjaj vjernika… koji se, kao Šaul, rastom uzdigao iznad svih te, poput moćnih, snijegom pokrivenih Alpa, među izabranima, odražava zrake Sunca Pravednosti i uzvišeno nosi sjaj Njegove blistavosti, kako bi ju svi vidjeli i vidjevši je, proslavljali Oca koji je na nebesima.

Autor: C.H. Spurgeon


Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Koliko puta je bilo da ste htjeli ići na sv.…