Kroz životne poteškoće Bog nas uči da su njegovi planovi uvijek bolji od naših želja!

Ne gori Božja ljubav prema nama samo u trenucima kada idemo njegovim putem i činimo dobro.

Gori ona i u trenucima dok lutamo i griješimo, dok se tražimo i pitamo što je najbolje za nas. Voli nas on i onda kada ne volimo sami sebe i uči da i mi trebamo zavoljeti ono što je on svojim stvaranjem zavolio, a to je čovjek koji je slabo biće, čovjek koji može napraviti neizmjerno velike i vrijedne stvari, a može i upropastiti sve stvoreno.

Ne gori njegova ljubav prema nama samo u trenucima kada nam u životu sve ide, kada smo okruženi prijateljima, kada nam posao cvate, kada nas ljudi hvale, kada je sve upravo na svome mjestu. Voli nas on i onda kada se čini da se cijeli naš svijet raspada, a sve što se tada događa jest jedna preobrazba, preobrazba naše volje u njegovu, preobrazba naših ograničenih shvaćanja životu u stvarnost vjere.

Kao što svaki roditelj voli dijete i onda kada ono pada ispite u školi, kada gubi prijatelje oko sebe, kada se razočara i razboli tako i Bog tada pokazuje svoju ljubav tim više. Ali mi je često tada nismo svjesni jer su sve naše misli usmjerene na poraze i gubitke, gledamo na ono što smo izgubili, a ne na ono što nam je ostalo, a još manje na ono što dolazi. I upravo se tu događa jedan čudesni trenutak kada shvaćamo kako Bog sve loše pretvara u dobro.

Osjetiti njegovu prisutnost u teškim trenucima nije lako, ali u molitvi  i poniranju u sebe počinjemo prepoznavati njegove postupke, počinjemo uočavati kako putem križa stvara jedan novi svijet i kako je sve ono što smo mislili da je veliko zapravo ništavno. Uči nas Bog kroz sve što se događa u našem životu, a napose kroz životne poteškoće, uči nas da su njegovi planovi uvijek bolji od naših želja, a da još samo mi to trebamo shvatiti i provesti u svoj život.

Autor: Mario Žuvela

 3,715 total views,  3 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.