Kroz životne poteškoće Bog nas uči da su njegovi planovi uvijek bolji od naših želja!

Ne gori Božja ljubav prema nama samo u trenucima kada idemo njegovim putem i činimo dobro.

Gori ona i u trenucima dok lutamo i griješimo, dok se tražimo i pitamo što je najbolje za nas. Voli nas on i onda kada ne volimo sami sebe i uči da i mi trebamo zavoljeti ono što je on svojim stvaranjem zavolio, a to je čovjek koji je slabo biće, čovjek koji može napraviti neizmjerno velike i vrijedne stvari, a može i upropastiti sve stvoreno.

Ne gori njegova ljubav prema nama samo u trenucima kada nam u životu sve ide, kada smo okruženi prijateljima, kada nam posao cvate, kada nas ljudi hvale, kada je sve upravo na svome mjestu. Voli nas on i onda kada se čini da se cijeli naš svijet raspada, a sve što se tada događa jest jedna preobrazba, preobrazba naše volje u njegovu, preobrazba naših ograničenih shvaćanja životu u stvarnost vjere.

Kao što svaki roditelj voli dijete i onda kada ono pada ispite u školi, kada gubi prijatelje oko sebe, kada se razočara i razboli tako i Bog tada pokazuje svoju ljubav tim više. Ali mi je često tada nismo svjesni jer su sve naše misli usmjerene na poraze i gubitke, gledamo na ono što smo izgubili, a ne na ono što nam je ostalo, a još manje na ono što dolazi. I upravo se tu događa jedan čudesni trenutak kada shvaćamo kako Bog sve loše pretvara u dobro.

Osjetiti njegovu prisutnost u teškim trenucima nije lako, ali u molitvi  i poniranju u sebe počinjemo prepoznavati njegove postupke, počinjemo uočavati kako putem križa stvara jedan novi svijet i kako je sve ono što smo mislili da je veliko zapravo ništavno. Uči nas Bog kroz sve što se događa u našem životu, a napose kroz životne poteškoće, uči nas da su njegovi planovi uvijek bolji od naših želja, a da još samo mi to trebamo shvatiti i provesti u svoj život.

Autor: Mario Žuvela

2,989 total views, 33 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  <

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Hide Related Posts
  %d blogeri kao ovaj: