Kultura

Kreće inicijativa ‘Što je muškarac bez krunice?’ – prijavi se i nauči moli krunicu

Krunica koja je svima namijenite, moliti, ne samo ženama nego i muškarcima svi smo jednaki pred Gospodinom i svi jednaki bi trebali moliti krunicu. 

Kako se pokreće inicijava za muške da se odazovu na molitvi krunici pa čak onima koji neznaju mogu naučiti moliti krunicu. Krunicu se moli dvaput godišnje u svibnju i listopadu.

inicijativa Što je muškarac bez krunice? jest inicijativa koja potiče sve muškarce na molitvu krunice, a provodi se dvaput godišnje, u Gospinim mjesecima.
Cilj ove inicijative jest upravo na temelju izazova (#krunicachallenge) potaknuti muškarce na svakodnevnu molitvu krunice, kroz cijelu godinu, kao i na pobožnost prema Blaženoj Djevici Mariji kako bi se krunica napokon vratila gdje i pripada – u obitelji, izvijestila je ova inicijativa.

 

Krunica se u tim mjesecima može moliti na različite nakane.

Muškarci koji žele naučiti moliti krunicu i moliti je u zajedništvu s drugima neka se jave na naš mail muzevnibudite@gmail.com s naznakom Što je muškarac bez krunice? i svakog će im dana na mail stići poticajne misli o Mariji, molitvi i krunici, kratka razmatranja, ali i upute kako moliti krunicu.

O plodovima učestale molitve krunice govorili su i pisali mnogi svećenici, pape, ali i laici. Slijedi izbor nekoliko citata o molitvi krunice, a nakon njih upute kako krunicu i moliti.

 

Krunica je najljepša i najbogatija milostima od svih molitvi; to je molitva koja najviše dira Srce Majke Božje… I ako želite da mir prevlada u vašim domovima onda molite obiteljsku krunicusv. Pio X.

Idite prema Gospi. Ljubite je! Uvijek molite krunicu. Izmolite je dobro. Molite je što češće možete. Budite duše molitve. Nikada se ne umarajte od molitve, ona vam je najpotrebnija. Molitva potresa Božje srce, po njoj dobivate potrebne milosti’,  sv. Padre Pio.

Nitko ne može živjeti konstantno u grijehu a istodobno moliti krunicu. Ili će odustati od grijeha ili će odustati od krunice,  biskup Hugh Doyle.

 

Sveta krunica je snažno oružje. Koristi je s pouzdanjem i bit ćeš zapanjen rezultatima, sv. Josemaria Escriva.

‘Krunica je najizvrsniji oblik molitve i najefikasnije sredstvo za postizanje vječnog života. To je lijek za sva naša zla, korijen svih naših blagoslova. Ne postoji izvrsniji način molitve’,  papa Lav XIII.


Izvor: Narod.hr/ Autor: Rastimo u vjeri

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Poslušajte novi sport i duhovnu glazbu koju je snimio  pjevač…